Savez hrvatskih društava u Sloveniji s veseljem najavljuje XI. Sabor Hrvatske Kulture u Sloveniji, koji će okupiti ljubitelje hrvatske kulture i tradicije.

Sabor će se održati u Škofjoj Loki 16. rujna.Središnji događaj ovog saborskog okupljanja bit će svečana sveta misa koja će se održati u crkvi sv. Ivana Krstitelja s početkom u 14 sati. Ova duhovna proslava bit će prilika za zajedničku molitvu i duhovno obogaćivanje svih prisutnih.

Nakon mise, kulturni program započet će u sportskoj dvorani Trata u Škofjoj Loki od 16 sati. Posjetitelji mogu očekivati raznolike kulturne izvedbe koje će obuhvaćati glazbu, ples, umjetnost i druge izraze hrvatske kulture. Ovaj dio Sabora obećava donijeti veselje i inspiraciju svima prisutnima.

XI. Sabor hrvatske kulture u Sloveniji obećava biti izvanredan događaj koji će slaviti bogatstvo i raznolikost hrvatske kulture te potaknuti međusobno razumijevanje i povezanost između hrvatske zajednice u Sloveniji i šire. Svi su pozvani sudjelovati u ovom posebnom danu koji slavi kulturno nasljeđe Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.09.2023.