Prometovat će dva puta tjedno, svakog utorka i subote, zrakoplovima tipa CRJ900 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 90 sjedala.

SAS Scandinavian Airlines u ljetnom redu letenja sljedeće godine planira uvesti jednu novu liniju prema Hrvatskoj.

Radi se o liniji Kopenhagen – Zadar koja je originalno trebala prometovati ovog ljeta, prenosi Croatian Aviation, no zbog izbijanja globalne pandemije kompanija je odustala od njenog pokretanja.

SAS je sada ovu novu liniju najavio za ljeto 2021. godine, ista bi trebala biti u prometu od kraja lipnja do sredine kolovoza, vrlo kratko u odnosu na ostale linije ove aviokompanije koje prema Hrvatskoj prometuju uglavnom od travnja do kraja rujna.

Linija Kopenhagen – Zadar prometovat će dva puta tjedno, svakog utorka i subote, zrakoplovima tipa CRJ900 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 90 sjedala.

SAS planira idućeg ljeta, uz Zadar, prometovati prema Puli, Splitu i Dubrovniku iz brojnih Skandinavskih gradova (Kopenhagen, Oslo, Stavanger, Gothenburg, Stockholm, Aarhus, Bergen i Kristiansand) no realizacija letova prije svega će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i samoj potražnji.

Važno je to da je SAS u ljetnom redu letenja za sljedeću godinu u prodaji ostavio sve linije prema Hrvatskoj iz ljetne sezone 2019. godine, procijenivši u ovom trenutku da će sljedeće ljetne sezone potražnja prema Hrvatskoj biti značajno bolja u odnosu na ovogodišnju.

Kao i svi drugi avioprijevoznici, SAS također bilježi značajan pad putnika i prihoda. Popunjenost zrakoplova Scandinavian Airlinesa je u srpnju iznosila 50,6%, u kolovozu 46,7%, u rujnu tek 35,8% te u listopadu 37,3%.

SAS je ovog ljeta prometovao reducirano prema Puli i Splitu, dok prema Dubrovniku nije bilo redovnih linija. Pula je imala direktnu vezu s Kopenhagenom, dok je Split imao četiri linije; prema Stockholmu, Kopenhagenu, Oslu i Gothenburgu.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 16.11.2020.