Autor: Z.S./Večernji list

Sedamnaest Međimuraca prevarom je otišlo u Austriju za obećanim poslom. Uplatili su 250 kuna za ‘radne dozvole’ i kupili dvosmjernu kartu do Beča. Prevarant ih je ismijao kad su mu se javili iz glavnog grada Austrije.

Prema pisanju Večernjeg lista, 17-orica ljudi iz Trnovca i Orehovice javilo se na oglas za posao na poljoprivrednom imanju u Austriji. Kupili su karte do Beča, došli u dogovoreno vrijeme na dogovoreno mjesto, ali kontakt osoba im se nasmijala na telefon i poručila im da se vrate odakle su i došli. A nadali su se obećanoj plaći od 1500 do 2000 eura.
– Na internetu smo našli oglas u kojem se traže radnici za branje jabuka i grožđa u Beču. Kao kontakt bila je navedena osoba iz Zadra, s kojom smo sve telefonski dogovarali. Morali smo uplatiti 250 kuna za radne dozvole, kao neko učešće. Rekao nam je da u nedjelju krenemo, jer u utorak počinjemo raditi, i da si sami kupimo karte, a gazda će nam novac vratiti. Povratnu kartu od zagrebačkog kolodvora do Beča svaki je platio 395 kuna – ispričao je za Večernji Dejan Oršuš, jedan od prevarenih.
Pouka priče – ne nasjedajte svakakvim obećanjima. Tko zna tko se krije iza njih.

Datum objave: 05.09.2014.