Autor: Mediazzz

Vrlo rijetko, ako ne i nepovoljno, prosječni građanin Frankfurta posjećuje Offenbach. Međutim, stvari su malo drukčije sa sestrama Anom-Marijom i Marion Miklaušić. One su vrlo talentirane plivačice i od kolovoza 2012. brane boje Wassersportvereina 1923 Offenbach. Tri do četiri puta tjedno sestre idu na trening u Offenbach. Trener tamošnjeg kluba zapravo je slučajno došao u kontakt s Ana-Marijom i Marion, kada su plivale u Waldschwimmbadu u Offenbachu.

Uspostavilo se da bi se maturantice gimnazije Heinrich von Gaggern u Frankfurtu odlično uklopile u ekipu Offenbacha te je brzo postignut dogovor. Ana-Marija i Marion u Offenbachu napreduju mnogo bolje, jer je u manjem klubu lakše organizirati individualne treninge. Tri do pet puta tjedno u Offenbachu se trenira, a skupina od sedam mladih plivačica i u privatnom životu se odlično slaže.

Na treninzima je glavni cilj popraviti tehniku plivanja i intenzitet. Na relaciji 100 m prsno Marion Miklaušić je već popravila svoje najbolje vrijeme za 3,5 sekundi, na 50 m prsno trenutno je čak peta po redu najbolja plivačica svoga uzrasta u Hessenu. Njezina sestra Ana-Marija popravila je svoje vrijeme na 50 m leptir za čak 4 sekunde. U Gelnhausenu na prvenstvu Hessena u malim bazenima, sestre Miklaušić ostvarile su nedavno iznova odlične rezultate. Pravi je to poticaj da se nastavi dalje napornim radom i treningom.

Zadovoljan nastupima hrvatskih plivačica je i trener kluba Peter Ortwein, svojedobni višestruki prvak Hessena i Njemačke. ‘Ana-Marija i Marion u Frankfurtu su vrlo dobro naučile osnove plivačkih tehnika. Nisu željele ići putem profesionalnih sportašica prije nego što završe školu i mislim da im je odabir našeg kluba u Offenbachu u tom smislu bio pravi potez’.

Ortwein je u pun pohvala za roditelje Marelu i Nenada. Bez redovnih prijevoza iz Frankfurta i odlične potpore roditelja tijekom natjecanja, Ana-Marija i Marion ne bi mogle ni trenirati ni postizati lijepe uspjehe.

U Offenbachu se nadaju nastavku odličnih rezultata i u novoj godini, u kojoj je jedan od velikih ciljeva kvalifikacija za ekipno prvenstvo na razini Njemačke. Iz Bezirkslige želi se doći u Bundesligu. Dalek je to put, ali i za najduži put je potrebno učiniti prve korake.


Datum objave: 20.07.2014.