“Vjera. Trebamo ponovno propovijedati evanđelje i formirati ljude u vjeri. Inače će današnji Kabul biti naš dom sutra.”

Talijanski svećenik Antonello Iapicca, a čije je riječi prenio karmelićanin Krešimir Josip Brahmec na studiju u Rimu, osvrnuo se na rasipanje vjere u Europi i što to znači zna nas.

Kaže, snimke iz Afganistana su ono što će se ubrzo dogoditi u europskim glavnim gradovima.

Pročitajte objavu u cijelosti:

Snimke Kabula i Afganistana ovih dana proročanstvo su onoga što će Europa biti i što će se dogoditi u njenim glavnim gradovima za ne mnogo godina.

Nije zbog američke vojske koja je otišla, niti zapada, niti medija i elita koje su propale. Trijumf lude i krvave vjere koja prodire kao nož u maslac rezultat je apostazije Europe i užasne krize vjere u Crkvi i među kršćanima, posebno onima na sjeveru svijeta.

Isparavanje u strahu od smrti u suočavanju s virusom te njezin teroristički govor ogleda se u povlačenju iz Afganistana, napuštanju saveznika, žena i kršćana bez imalo pažnje i milosti na nemilost talibanskog barbarizma.

“Corruptio optimi pessima” rekao je sveti Grgur Veliki (nema ništa gore od kvarenja boljeg) i upravo se to događa: kvarenje kršćana, smisao gubitka vjere sa svim njenim gorkim moralnim, društvenim i kulturnim posljedicama, najveća je katastrofa.

To je gubitak duše društva, kako se čita u “Pismu Diognetu”. Bez vjere sve se ruši u strahu od smrti, napuštajući liturgiju i braću, kao što je slučaj u mnogim crkvama i župama širom svijeta.

I kako se danas vidljivo događa u Afganistanu, tako će se i u Europi dogoditi pred tihom invazijom islama i eksplozijom Đihada, pravog. Bez vjere nećemo se moći oduprijeti, a to je prava drama o kojoj nitko ne priča, nažalost. Vjera, trebamo ponovno propovijedati evanđelje i formirati ljude u vjeri. Inače će današnji Kabul biti naš dom sutra.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2021.