Britanku koja je ‘zaglavila’ na stablu na visini od pet i pol metara, nastojeći doprijeti do svoje kućne ljubimice, odbjegle papige, na kraju su morali spašavati vatrogasci iz engleskog okruga Wiltshire.

Pripadnici Vatrogasne spasilačke službe Dorseta i Wiltshirea rekli su da su morali upotrijebiti ljestve od 12 metara kako bi pomogli zabrinutoj vlasnici i spustili je na tlo.

“U potpunosti razumijemo emocionalnu privrženost kućnim ljubimcima bilo koje vrste, ali molimo vas da ovaj incident shvatite kao podsjetnik na opasnost koju bi za vas mogao predstavljati pokušaj njihova spašavanja bez pomoći stručnjaka”, stoji u objavi spasilačke ekipe. Nakon što su u subotu ujutro primile poziv zabrinutih stanovnika Trowbridgea, Chippenhama, Warminstera i Devizesa, spasilačke ekipe poslane su u pomoć ženi.

“Vatrogasna ekipa iz Trowbridgea je nakon uvida u situaciju potvrdila da je potrebno samo jedno vatrogasno vozilo kako bi se ljestve od 12 metara mogle upotrijebiti da bi se pomoglo ženi koja je pokušala pomoći svome kućnom ljubimcu”, rekli su iz službe.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 14.02.2022.