Autor: Hina/CroExpress

Za prvi dan Ultra festivala Europe u Splitu prodano je oko 50 tisuća ulaznica, doznaje se od organizatora, koji očekuje da će Festival tijekom tri dana održavanja u Splitu i četvrtog na Hvaru posjetiti 150.000 ljudi iz 120 zemalja svijeta.

Program, koji će trajati 85 sati, prati se na ekranu od 700 četvornih metara. Brojnu publiku, koja se okupljala danima ranije u kafićima na Zapadnoj obali, gradski su autobusi prevozili do poljudskog stadiona. Na stadionu se već do prvih večernjih već okupio veći broj ljudi.
U gradu su iznajmljeni gotovo svi smještajni kapaciteti, pa su posjetitelji Ultra festivala smještaj nalazili i u udaljenijim gradovima.

U ovih nekoliko dana u splitsku će zračnu luku sletjeti više od 300 zrakoplova, koji će u grad podno Marjana dovesti ljude iz svih dijelova svijeta kako bi uživali u tehno glazbi pod splitskim vedrim nebom.

Kafići i restorani imaju dozvolu gradske uprave da za vrijeme Ultra festivala mogu duže raditi, što su svi iskoristili i svoja vrata širom otvorili mladoj populaciji ljubitelja elektronske glazbe.

Splitska je policija do 21 sat u postaju privela deset osoba, među kojima ima i stranih državljana, većinom zbog pijanstva i narušavanja javnog reda i mira. Posla imaju i dežurne ekipe Hitne medicinske pomoći, koje u većem broju dežuraju oko stadiona.

Ovogodišnji Ultra festival u Splitu se održava 11., 12. i 13. srpnja, te četvrti dan 15. srpnja u Hvaru. Na njemu će među ostalim nastupiti Adventure Club, Hard Rock Sofa, Sunnery James and Ryan Marciano, Jon Rundell, W&W, Danny Avila i Brass Knuckles. Na Hvaru se očekuje tulum Ultra Beach na kojem će nastupiti eklektični trio iz Miamija – Brass Knuckles. Očekuje se više od 250 plovila.

Velika je vjerojatnost da se večeras obori rekord najgledanijeg glazbenog prijenosa na internetu jer se Ultra festival Europe u Splitu može gledati uživo na kanalu You tube.

Datum objave: 12.07.2014.