PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Sport

SLJEMENSKI CRVENI SPUST u najboljem izdanju dočekuje škijaše i skijašice

FOTO: HINA

FOTO: HINA

Grad Zagreb živi sa Snježnom kraljicom.

Autor: HINA/ CroExpress

Sljemenski Crveni spust nikad nije bio bolje pripremljen, zajednički je zaključak govornika na konferenciji za medije održanoj u petak u zagrebačkom hotelu Westin, uoči novog izdanja 'Snježne kraljice', slalomskih utrka skijašica i skijaša za Svjetski kup, koje će biti održane u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja.

U konkurenciji najboljih skijašica i skijaša svijeta, predvođenih braniteljima prošlogodišnjih naslova Amerikankom Mikaelom Shiffrin i Austrijancem Marcelom Hirscherom, na startu sljemenske utrke naći će se jedna hrvatska skijašica i četvorica skijaša. Andrea Komšić će u subotu biti usamljena, jer se Leona Popović i Ida Štimac oporavljaju od ozljeda, a u nedjelju će Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega i Filip Zubčić pokušati opravdati epitet koji im je udijelio Ivica Kostelić, nazvavši ih 'najboljom slalomskom ekipom koju smo ikada imali'.

Bivši svjetski juniorski prvak Istok Rodeš nije mogao izabrati bolje vrijeme za rezultat karijere, koji je ostvario osvajanjem sedmog mjesta na posljednjem slalomu za Svjetski kup voženom u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Osim Ivice Kostelića, bodove na Sljemenu je od hrvatskih skijaša osvojio još samo Filip Zubčić, koji je 2015. završio na 15. mjestu, što je najbolji hrvatski plasman još od Ivičinog osmog mjesta 2013. godine. Naravno, nezaboravna su Kostelićeva tri druga i jedno treće mjesto. Kao i prošle godine, najboljem hrvatskom skijašu svih vremena, koji danas slovi za trenera - savjetnika u našoj reprezentaciji, i ove će godine na Sljemenu biti namijenjena višestruka uloga.

'Bez obzira na to koliko ću uloga imati, meni će najdraža biti savjetnička, da mogu sudjelovati i pripomoći momcima na putu prema vrhu. Posebno mi je zadovoljstvo da mogu svoja iskustva podijeliti s natjecateljima i na kraju vidjeti da ti savjeti imaju realnog efekta u njihovim rezultatima i njihovoj izvedbi', rekao je Ivica Kostelić te poželio našim reprezentativcima uspješan nastup na Crvenom spustu."

Skijašice će se u subotu, 5. siječnja, po 13. put boriti za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice na Crvenom spustu, a 6. siječnja će po 10. put biti okrunjen sljemenski slalomski kralj.

Slika sa Sljemena i iz Zagreba opet će otići u više od 50 zemalja širom svijeta, a u izravnom prijenosu će, osim tradicionalnih skijaških zemalja, utrke moći pratiti i gledatelji u Slovačkoj i Kanadi. Oko 500 akreditiranih novinara izvještavat će o događanjima vezanim uz Snježnu kraljicu, koja će ponovno biti povezana i sa Adventom u Zagrebu. Naime, kao i prošle godine svečano izvlačenje startnih brojeva bit će održano u Ledenom parku na Tomislavovom trgu. U petak 4. siječnja po svoje će brojeve na klizaljkama dolaziti skijašice, a dan poslije to će činiti i skijaši.

Organizatorima na ruku ide i to što utrke ove godine padaju u dane vikenda, čime se otvara mogućnost dolaska većeg broja navijača i iz okolnih država poput Slovenije, Austrije, Italije... Već prema običaju, cijene ulaznica su popularne, a prodaja je započela još 18. prosinca: paket za obje utrke odraslu osobu stajat će 60 kuna, za dijete 30 kuna a cijena uključuje prijevoz, hranu, piće i zabavni program.

28.12.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.