PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Sport

ŠPANJOLSKI MEDIJI 'Atmosfera je bila naelektrizirana, publika je vodila Hrvatsku prema pobjedi'

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Mediji redom navode nepogrešivost hrvatskog desnog krila Zlatka Horvata koji je iz osam udaraca zabio osam golova.

Br. pregleda: 1187

Autor: Hina/CroExpress

Nakon što je Hrvatska pobjedom nad Španjolskom odškrinula vrata polufinala Svjetskog prvenstva španjolski mediji navode kako su hrvatski rukometaši gurnuli španjolske u tešku situaciju u kojoj više nemaju pravo na poraz.

Hrvatska stavila Španjolsku između oštrice i zida’, pišu sportske novine Marca dodajući kako Španjolci više ne smiju kiksati u borbi za polufinale u nadolazećim utakmicama protiv Francuske, Njemačke i Brazila.’Hrvatska je vodila utakmicu ondje gdje je htjela, a Španjolska nije pronašla način da preokrene situaciju’, napominje Marca.

Komentator španjolske javne televizije TVE spomenuo je u izravnom prijenosu ‘izuzetno naelektriziranu atmosferu’ u dvorani koju su dodatno poticali hrvatski igrači s parketa.

Novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni, prijestolnici španjolskog rukometa, navode kako Španjolci nisu imali niti protočnost niti rješenja u napadu. ‘Hrvatska se pokazala moćnijom kako na parketu tako i na tribinama, gdje je njena izuzetno brojna publika vodila momčad prema pobjedi. Suci su dopuštali puno kontakta što je korpulentnijim Hrvatima također donijelo prednost’, piše Mundo Deportivo.

Sportske novine AS sa sjedištem u Madridu upozoravaju kako je ‘Španjolska zakomplicirana budućnost nesmotrenošću protiv Hrvatske’. ‘Greške prilikom šutiranja na vrata protiv Makedonije ponovile su se i protiv Hrvatske, no u ovoj utakmici to nije bila jedina greška. U prvom poluvremenu je kompletna momčad bila izgubljena kada su Hrvati promijenili svoju obranu iz formacije 6-0 u 5-1’, napominje AS.

Novine El Mundo naglašavaju kako su Španjolci imali problema sa zabijanjem golova. ‘Uzrok poraza od Hrvatske bio je izostanak golova, Španjolskoj se zakompliciralo Svjetsko prvenstvo’, navode te novine.

Mediji redom navode nepogrešivost hrvatskog desnog krila Zlatka Horvata koji je iz osam udaraca zabio osam golova. ‘Fantastično’, ustvrdio je komentator španjolske televizije.

18.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.