PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.07.2019
tekst
tekst

Sport

(ŠVICARSKA) OZLJEDE POHARALE HNK CROATIJU SOLOTHURN Klub hitno traži mlade nogometaše

Foto: Facebook/HNK Coratia Solothurn

Foto: Facebook/HNK Coratia Solothurn

Već od iduće sezone možete postati dio naše mlade, perspektivne jedne i jedine HNK Croatije Solothurn!

Autor: CroExpress

Nogometni klub Croatia Solothurn iz Švicarske je na svojoj službenoj web stranici objavio priopćenje u kojem čelnici kluba iznose glavne probleme i prepreke za realizaciju prelaska u 2. ligu, kao i strahove vezano za nove igrače. Priopćenje u nastavku donosimo u cjelosti:

'Poštovani članovi, sponzori i prijatelji našeg kluba,

Dok je vas i nas biti će i naše HNK Croatije, to je sigurno. Sa ovom izjavom počinjemo ovu objavu u kojoj želimo da vas informiramo o trenutnom stanju kluba. Svima je dobro poznato da se naša ekipa natječe u 2. ligi SOFV i da je to dostignuće, liga i natjecanje sa kojim se malo koja ekipa sa inozemnim predznakom u CH može pohvaliti.

Isto tako treba imati na umu da je to liga i natjecanje koje zahtjeva veliki angažman, veliki kadar igrača i enormnu organizaciju koju mogu imati i pratiti uistinu samo veće i tradicijom bogatije ekipe.

Mi smo upravo u takvoj jednoj ligi i natjecanju, borimo se ali moramo priznati da nam je teško i da rezultatski ne stojimo bas najbolje! Mnogo je činjenica i razloga koji su utjecali na naše trenutno stanje kluba i rezultata, između ostalog par težih višemjesečnih povreda naših igrača, par igrača nalazi se na odsluženju vojnog roka. Jedan vrlo bitan igrač tek se prošli tjedan priključio ekipi nakon visemjesečnog školovanja u inozemstvu, tako da su svi ovi izostanci itekako utijecali na trenutno sportsko i rezultatsko stanje u klubu i ekipi.

Nažalost, zbog svih izostanaka na koje uistinu ne možemo utjecati prinuđeni smo dvije prvenstvene utakmice odgoditi tj. predati i nadamo se da će to biti najtragičnije u cijeloj ovoj priči.

Isto tako moramo naglasiti, htjeli mi to priznati ili ne, da je 2. liga SOFV ipak malo veći zalogaj za nas i naš trenutni kadar. No što je tu je, gdje smo tu smo, idemo dalje, klub mora funkcionirati, natjecati se i opstati jer to je naša obaveza i zadaća, da naš klub HNK Croatija bude, opstane i traje jos dugo, dugo godina!

U ime cjelokupnog kluba (1.ekipe, stručnog stožera, juniorske ekipe i uprave kluba) želimo vam izjaviti da nam je žao zbog trenutnog sportskog/rezultatskog stanja kluba (1.ekipe). Trenutno nismo u mogućnosti bolje, ali nada i optimizam umiru zadnji, i mi ćemo odraditi ovo prvenstvo. Najvjerojatnije ćemo ispasti iz 2.lige i vratiti se u 3. ligu koja je uistinu naš optimum, norma i trenutna mogućnost!

Obećavamo da svjesno i već u punom jeku radimo na tome da idemo u podmlađivanje i pojačavanje ekipe za sljedeću sezonu te da već imamo par mladih ambicioznih nogometaša iz našeg regiona, koji su nam potvrdili svoj dolazak tj. prelazak u HNK Croatiju.

Tako da ćemo od iduće sezone zasigurno dobro podmlađeni, pojačani, ambiciozni i željni sljedećih sportskih i nogometnih uspjeha vratiti naš klub na put pobjeda i slave na koje smo navikli.

Ovom prigodom apeliramo na sve vas ukoliko poznajete nekog mladog, ambicioznog i odgovornog nogometaša iz našeg regiona i da želi igrati za jedini klub u našem kantonu sa hrvatskim predznakom, preporučite mu naš nogometni klub. Već od iduće sezone može postati dio naše mlade, perspektivne jedne i jedine HNK Croatije Solothurn!

Svi zainteresirani su dobro došli na probne treninge, a prijaviti se mogu preko naše Facebook stranice ili Instagrama:

Facebook: Hnk Croatia Solothurn
Instagram: hnkcroatiasolothurn'


09.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.