PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.07.2020
tekst
tekst

Sport

(NJEMAČKA) BENEDIKT TURUDIĆ IZ GIESSENA NOMINIRAN ZA KOŠARKAŠA GODINE Hrvati diljem svijeta, podržite mladog igrača svojim glasom!

Foto: privatni album

Foto: privatni album

Glasovati se može do nedjelje 2. lipnja 2019. do 23.59 sata na sljedećoj poveznici: Basketballbundesliga.

Autor: CroExpress

Dragi Hrvati diljem svijeta, mladi Benedikt Turudić je naše gore list i nominiran je u sezoni 2018./19. za košarkaša godine i za mladog igrača godine u sezoni. Podržite i vi ovog mladog igrača vašim glasom! Glasovati se može do nedjelje 2. lipnja 2019. do 23.59 sata na sljedećoj poveznici: Basketballbundesliga.

Potrebno je otvoriti link i glasati klikom na dva mjesta u kružić pored imena nominiranog igrača i onda kliknuti u plavi kvadratić u dnu stranice, kao potvrdu. Možda baš vaš glas donese prevagu pri konačnoj odluci.

Benedikt je rođen 27. siječnja 1997. godine u njemačkom gradu Giessenu, izrastao do 207 cm i može igrati uspješno na nekoliko pozicija u momčadi. Počeo je vrlo rano redati uspjehe u svim kategorijama u kojima je nastupao. Već s 18. godina bio je na popisu 20. najboljih igrača Njemačke u svojoj kategoriji. Između berlinske Albe i zagrebačke Cedevite, odlučio je tada prihvatiti poziv iz Hrvatske i nije se pokajao. Odlazak u Zagreb bio je velika stepenica u njegovoj karijeri. S Cedevitom je 2015. bio pobjednik Kupa Dražen Petrović, omladinski vice-prvak Hrvatske, a uslijedio je i poziv za hrvatsku reprezentaciju. Benedikt Turudić je polivalentan igrač ali najbolje se osjeća kao krilni centar na mjestu 'četvorke'.

Zbog veće klupske minutaže odlučio se 2016. ipak vratiti u Njemačku i zaigrati za drugoligaša MBC s kojim je 2017. godine izborio nastup u najjačoj, prvoj njemačkoj ligi. Iz utakmice u utakmicu skupljao je minute i poene i danas je jedan od najboljih mladih igrača njemačke Bundeslige za kojim se okreću treneri i manageri.

Njegov odlazak u veći klub je pitanje trenutka, baš kao i ponovni poziv u hrvatsku reprezentaciju.31.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.