PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Sport

ZVONIMIR BOBAN Napustio FIFA-u i odlazi u Milan kao šef nogometnih operacija

Foto: The Kremlin, Moscow

Foto: The Kremlin, Moscow

Legendarni kapetan 'Vatrenih'.

Br. pregleda: 1104

Autor: CroExpress/Hina

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i legendarni kapetan 'vatrenih' Zvonimir Boban napustit će dužnost zamenika glavnog tajnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i preuzeti poziciju šefa nogometnih operacija u nogometnom klubu AC Milan, s kojim je kao igrač osvojio naslov europskog prvaka i četiri puta bio prvak Italije.  

Vijest su u petak na svojim službenim internetskim portalima objavili i Milan i FIFA. 

'Uvijek ću biti zahvalan predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu na prilici koju mi je dao nakon izbora 2016. godine. Vjeran svom motu 'vraćanja nogometa FIFA-i i FIFA-e nogometu', imao je hrabrosti povjeriti bivšem nogometašu tako opsežnu i zahtjevnu ulogu unutar organizacije', izjavio je Zvonimir Boban u priopćenju koje je objavila FIFA. 

'Počašćen sam i privilegiran što sam imao priliku raditi na važnim projektima koji su FIFA-u vratili na zasluženo mjesto, daleko od skandala i narušenog ugleda. Povjerena mi je vodeća uloga u važnim projektima kao što su reorganizacija FIFA klupskog svjetskog prvenstva, uspješno završen proces kandidature za domaćina Svjetskog prvenstva 2026., kao i revolucionarno uvođenje pomoćnog video sustava za suce (VAR), kojim smo prekrasnu igru učinili pravednijom i zaštitili njen integritet', izjavio je 50-godišnji Zvonimir Boban opraštajući se od svojih kolega u FIFA-i.  

'Njegova predanost nogometu i entuzijazam su nevjerojatni. Bio je od neprocjenjive koristi za FIFA-u. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravili u posljednje tri godine ne bi bilo moguće napraviti bez Zvone. Pokazao je istu predanost, srčanost i strast radeći u FIFA-i, kakvu je imao i na terenu kao igrač. Nedostajat će nam, ali želimo mu puno uspjeha u novim izazovima s njegovim voljenim klubom', izjavio je u priopćenju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je na nedavnom Kongresu u Parizu dobio novi četverogodišnji mandat na čelu Međunarodnog nogometnog saveza.  

Boban će biti prvi šef nogometnih operacija u Milanu, jer slavni klub do sada u svojoj organizaciji nije imao takvu poziciju, i bit će prvi suradnik sportskog direktora Paola Maldinija.  

'Uvjeren sam da će zahvaljujući svom ugledu, iskustvu i sposobnostima, Zvone značajno doprinijeti rastu i razvoju sportskog sektora i biti od neprocjenjivog značaja u uspostavljanju veza s nogometnim institucijama. Uz njega i Paola Maldinija, uz sebe imam dvije osobe neosporne kvalitete i komptencije, koje su sposobne ostvariti naše vizije i izgraditi kompetitivnu i uspješnu momčad Milana', izjavio je u priopćenju glavni izvršni direktor kluba Ivan Gazidis. 

'Kad me Paolo upitao jesam li slobodan, sjeo sam u automobil i odvezao se do njegove kuće u Milanu. Nakon razgovora s Ivanom sve je bilo jasno i stigao sam. U mom sam gradu, u klubu koji volim i u državi koja mi je mnogo toga dala. Nadam se da ću opravdati ukazano mi povjerenje', izjavio je Boban u priopćenju koje je objavio AC Milan. 

Zvonimir Boban je uvršten u Kuću slavnim milanskih 'crveno-crnih', s kojima je osvojio devet trofeja (četiri talijanska 'scudetta', Ligu prvaka, UEFA-in Superkup i tri talijanska Superkupa), a u razdoblju od 1991. do 2001. u 251 nastupu postigao 30 pogodaka.

15.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.