Autor: CroExpress/Hina
Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna (37) emotivnom porukom se oprostio od suigrača i navijača talijanskog prvoligaša Cagliarija u čijim redovima je proveo prošlu sezonu, a u petak će na novinarskoj konferenciji u Kijevu otkriti svoje planove za budućnost.  
‘Prošla sezone, kada sam bio jedan od vas, ostat će posebna za mene. Nikada neću zaboraviti podršku i prijateljstvo koje sam osjećao među vama. Nikada neću zaboraviti ljubav navijača i kluba. Želim vam sve najbolje u danima i godinama, kako terenu tako i izvan njega,’ poručio je Srna. 
Bivši kapetan ‘Vatrenih’ se pridružio Cagliariju prošlog ljeta stigavši iz Šahtara, a u klubu sa Sardinije upisao je 28 nastupa. 
‘Bilo je vrlo teško zaključiti moje nogometno putovanje u Cagliariju. Ja ću zauvijek ostati vaš, uvijek ću se sa ponosom sjećati svoje velike obitelji iz Cagliarija’, dodao je Srna koji je u svibnju proslavio 37. rođendan. 
Posljednjih se dana nagađalo kako bi se Srna mogao vratiti u Hajduk i u Splitu završiti karijeru. Međutim, čini se kako ima druge planove
Naime, u petak je sazvao novinarsku konferenciju u Kijevu na kojoj bi mogao obznaniti kraj karijere, te preuzeti trenersku ulogu u bivšem klubu Šahtaru iz Donjecka
Srna je za klub iz Donjecka igrao od 2003. do 2018. upisavši rekordnih 536 nastupa pri čemu 339 ligaških. U dresu Šahtara osvojio je čak 26 trofeja pri čemu Kup UEFA (2009), te deset ukrajinskih naslova prvaka.  
U dresu hrvatske reprezentacije odigrao je 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom, a pritom je zabio i 22 gola.

Datum objave: 21.06.2019.