Autor: CroExpress
Jedan od najtalentiranijih hrvatskih rukometaša i jedan od najperspektivnijih golmana Ivan Ereš potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim Füchse Berlin.  
‘Presretan sam! Napravio sam novi korak u karijeri i veselim se novom dokazivanju u najboljoj rukometnoj ligi na svijetu. Neće biti lako ali nikad i nije, konkurencija je velika i jaka, ali straha nema. Inati se Slavonijo će me nositi u teškim trenucima i tjerati naprijed! Hvala mojoj obitelji na potpori! Hvala Vinkovcima! Hvala svima u klubu, bez njih i ovakvoga načina rada ne bih uspio. Bilo je trenutaka kad sam mogao preskočiti stepenicu otići ranije za neku financijski izdašniju ponudu ali sad mi je drago da sam slušao savjete trenera Josipa Mečića, ustrajao, afirmirao se. Uvijek će u mom srcu ostati grad na Bosutu, Slavonija, predivna publika… moja Vinkulja!’, rekao je Ivan Ereš. 
Ivan Ereš rođen je u Ljubuškom, 7. ožujka1998. godine gdje se i počeo baviti rukometom u HRK Izviđač. Dolaskom u Vinkovce eksplodirao je i afirmirao se kao golman te postao važna karika vinkovačkog premijerligaša. Ivan je juniorski reprezentativac Hrvatske i na ljeto mu predstoji Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj gdje će braniti boje naše reprezentacije. Nakon prvenstva će se priključiti popularnim ‘Berlinskim lisicama’. 
‘Ivan je izuzetan borac, motivator koji podiže publiku daje dodatni impuls svojoj momčadi, na svakom treningu i u svakoj utakmici daje maksimum. Nedostajat će nam. Imati će jaku konkurenciju ali to za njega nije minus već dodatni motiv. Imali smo mnogobrojne ponude ali smo se zajedno sa Ivanom odlučili za Füchse Berlin, renomirani klub sa odličnim uvjetima za rad. Veliku ulogu je imao i bivši rukometni reprezentativac Hrvatske Tomislav Farkaš koji je skaut za Elite! Athlete management GmbH njemačkog menadžera Dirka Wahla preko kojeg je transfer realiziran.

Uopće ne sumnjam da će Ivan u budućnosti još napredovati i da ga očekuje blistava rukometna budućnost. A ako poželi se ravnice, neka dođe u Vinkovce! Ovo je novi uspjeh vinkovačkog rukometa i velika potvrda kontinuirano odličnog rada i puta kojim ide RK Spačva Vinkovci. Mladi igrači koji se dokažu u Vinkovcima i hrvatskoj Premijer ligi mogu igrati u svakom europskom klubu.

U Vinkovcima se brinemo za igrače i njihov napredak. Imaju sve uvjete za rad i napredovanje, ostalo je do njih i njihovog rada, odricanja i upornosti a jedan od primjera je Ivan Ereš’, zaključio je predsjednik RK Spačva Vinkovci Mirko Mečić.

Datum objave: 07.07.2019.