PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.07.2020
tekst
tekst

Sport

SPEKTAKL U PULSKOJ ARENI Nogomet su zaigrale Bayernove legende i legende hrvatske nogometne reprezentacije '98.

Foto: Hina

Foto: Hina

Antički teatar kao nogometno borilište.

Br. pregleda: 1302

Autor: CroExpress/Hina

Nogometne legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj odmjerile su snage u ponedjeljak navečer u pulskoj Areni u sklopu spektakularnog programa kojeg je pripremila Turistička zajednica Istarske županije.  

Antički amfiteatar je tako prvi put postao nogometno borilište, ili preciznije, zbog nedostatka prostora - malonogometno. Riječ je o nogometnom revijalnom spektaklu, u kojem je rezultat u drugom planu, osmišljenom u sklopu ugovora o strateškom partnerstvu Turističke zajednice Istre i moćnog bavarskog kluba koji je i ove sezone, pod ravnanjem hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, osvojio naslov prvaka Njemačke. 

Za ovu priliku u parteru Arene postavljen je travnati malonogometni teren veličine 40 x 20 metara.  

'Ovo je prekrasno i nešto veličanstveno te odlična promocija za Pulu, Istru i cijelu Hrvatsku. Dokaz je to kako je Istra i u takvim projektima predvodnica hrvatskog turizma', poručio je ministar turizma Gari Cappelli koji je izveo početni udarac u prvom polufinalnom dvoboju. 

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević novinarima je kazao kako ovo partnerstvo s jednim od najpoznatijih i najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu Istri daje prigodu suradnje na devet velikih projekata u marketinškom smislu na godišnjoj razini.  

'Obilježavanje prve godine suradnje okrunjeno je na najbolji mogući način, dvobojem legendi 'vatrenih' i Bayerna u pulskoj Areni i to dokazuje ozbiljnost ove suradnje', izjavio je Ivošević dodavši kako je Njemačka jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta za Hrvatsku, odnosno Istru, te kako vjeruje da ovaj projekt predstavlja vrhunac svih dosadašnjih marketinških aktivnosti te simbolizira jedan od novih načina i modela prezentacije Istre kao turističke destinacije.  

U prvom dijelu programa održana je prezentacija svih ekipa, po dvije ekipe 'vatrenih' i dvije Bayerna. Od poznatih igrača s Bayernove strane nastupili su Ivica Olić, Paulo Sergio, Giovanne Elber, Martin DeMichelis, Luca Toni, Klaus Augenthaler, dok su za 'vatrene' igrali Stipe Pletikosa, Joe Šimunić, Igor Cvitanović, Dario Šimić, Petar Krpan, Davor Vugrinec, Ivan Klasnić i drugi.

09.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.