Autor: CroExpress/Hina

Momčad hrvatskog stručnjaka Nike Kovača u finalu će igrati protiv Tottenhama koji je u prvom polufinalu pobijedio Real Madrid sa 1-0.
Utakmica je imala i svoju predigru. Nažalost, ne tako lijepu. Njemački mediji su objavili kako je nepoznati muškarac na posljednjem Bayernovom treningu napao Niku Kovača.

Bild je objavio kako je nepoznati muškarac ušao u trening kamp njemačkog velikana, te prišao Kovaču i zgrabio ga za nogu. Pozvana je policija koja je nepoznatog muškarca odvela u pritvor. Bivši izbornik hrvatske vrste prošao je neozlijeđen, ali je bio šokiran napadom.

Za sada nije poznato kako je muškarac ušao u kamp i koji su njegovi motivi.


Međutim, šokantna scena iz trening kampa nije utjecala na igru bavarskog sastava koji je ‘razbio’ Fener. Bayern je već nakon prvog poluvremena vodio 5-0 golovima Renata Sancheza (22), Leona Goretzke (28), Thomas Mullera (31, 44-11m) i Kingsleyja Comana (44).

U nastavku susreta Bavarci su smanjili gas i do kraja susreta zabili su još jedan gol. Strijelac u 58. minuti svog trećeg gola na utakmici bio je Muller. Max Kruse je u 64. minuti smanjio na 6-1.

U prvom polufinalnom susretu Tottenham je pobijedio Real Madrid sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Harry Kane u 22. minuti nakon velike pogreške Marcela i Sergia Ramosa.

Bila je to četvrta utakmica ‘Kraljevskog kluba’ tijekom priprema za novu sezone i momčad Zinedinea Zidanea još uvijek nema niti jednu pobjedu. Prije nekoliko dana Real je doživio debakl od gradskog suparnika Atletica (3-7), a 21. srpnja je izgubio i od Bayerna (1-3). Susret protiv Arsenala završio je 2-2.

Tottenham je mogao i uvjerljivije slaviti, Englezi su imali niz sjajnih prilika, no Keilor Navas je bio raspoložen.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić igrao je za Real do 80. minute.

Finalni susret između Bayerna i Tottenhama na rasporedu je u srijedu u 20.30 sati, a prije toga će Real Madrid i Fenerbahče od 18.00 sati igrati za 3. mjesto.

Ovo je šesto izdanje Audi Cupa, a do sada je Bayern slavio tri puta, a po jednom Barcelona (2011) i Atletico Madrid (2017).

Datum objave: 31.07.2019.