Autor: CroExpress/HNS
Aktualni svjetski doprvaci okupit će se u ponedjeljak, 7. listopada u Splitu kako bi započeli pripreme za okršaje s Mađarskom i Walesom na putu prema Europskom prvenstvu 2020. godine.
Susret s Mađarima na rasporedu je u četvrtak, 10. listopada na Poljudu, a Vatreni u subotu putuju prema Cardiffu, gdje će u nedjelju, 13. listopada odmjeriti snage s Velšanima.

Mađari su u Budimpešti svladali Hrvatsku 2:1, dok je istim rezultatom Hrvatska pobijedila Wales u Osijeku. Listopadske oglede Dalićevi izabranici dočekuju kao prvoplasirana momčad Skupine E, s bodom ispred Slovačke i Mađarske te četiri ispred Walesa.

Zlatko Dalić u ovoj se reprezentativnoj akciji odlučio za sljedeće igrače:

Vratari:
Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Aston Villa), Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Borna Barišić (Rangers), Matej Mitrović (Club Brugge), Dario Melnjak (Rizespor), Mile Škorić (Osijek), Karlo Bartolec (Kobenhavn)

Vezni igrači:
Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Napadači:
Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Bruno Petković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi:
Marko Rog (Cagliari), Dino Perić (Dinamo), Filip Bradarić (Hajduk), Mijo Caktaš (Hajduk)

Datum objave: 23.09.2019.