Autor: Miroslav Korenić/NK Croatia Bietigheim

U subotu, 21. rujna je najstarija NK Croatia na europskom tlu i izvan granica Hrvatske proslavila 50 godina svog rada i djelovanja.

Više od 500 uzvanika odazvalo se pozivu kluba na proslavu ovog veličanstvenog događaja u srcu njemačkog grada Bietigheima u pokrajini Baden-Württemberg.

Voditelji programa Lea Weisser i Miro Korenić u uvodnom su dijelu slavljenike i goste podsjetili na prve radne početke kluba još od davne 1969. godine, te u ime kluba zahvalili svim osnivačima i pokretačima Croatie počevši od Ilije Subašića, Tomislava Fulira, braće Tomislava i Ante Ledić, pa sve do preminulih Mije Barbića i Ivana Korenića.

Tomislavu Fuliru je tom prigodom uručeno priznanje koje mu je za svoj dugogodišnji rad i angažaman dodijelila uprava kluba. Priznanja su također podijeljena predsjednici i predsjednicima koji su se kroz svoje mandate smjenjivali: Dubravki Bandur, Iliji Subašiću, Ivanu Sučiću, Stanku Celaru, Jozi Žižiću, Stjepanu Igrecu, Mirku Podrugu, Anti Žaji i Drašku Celaru, kao svim i sponzorima koji su svojim doprinosom omogućili proslavu ove velike obljetnice, a posebno dragom dobročinitelju Anti Žaji.

Katici Fulir je uručena nagrada za 50 godina rada u klubu, a počasnim gostima jubilarna knjiga pod nazivom ‚’50 godina NK Croatia Bietigheim’ autora Antuna Igreca, koja je bogata fotografijama iz prošlosti i sadašnjosti NK Croatije, a ako netko želi može ju i kupiti u klupskim prostorijama ili na domaćim utakmicama.

Velikom slavlju Croatije odazvao se i gradonačelnik grada Bietigheima Jürgen Kessing, koji je u svom obraćanju uzvanicima istaknuo da je izrazito ponosan što je upravo Bietigheim Hrvatima ‘druga’ domovina, i napomenuo da su Hrvatice i Hrvati oduvijek bili ugledni sugrađani, i od početka se bez problema integrirali na svim područjima, i svoju zemlju Hrvatsku uvijek prezentirali u najboljem mogućem svjetlu.

Gradonačelnik je čestitao sadašnjem predsjedniku Igrecu na uspjesima i marljivom radu, i zahvalio svim djelatnicima kluba na cjelokupnom uspjehu.

Predstavnik generalnog konzulata Stuttgarta Ivan Bulaja, zahvalan je članovima Croatije da su unatoč svim preprekama sačuvali hrvatski duh, pogotovo u teškim vremenima za vrijeme Jugokomunizma, i što se nikad nisu dali ‘pregaziti’.
 – Cijela hrvatska dijaspora, i Croatia Bietigheim jedan su od stupova današnje Hrvatske, kazao je Bulaja.

Predstavnik nogometnog saveza Baden-Württemberga je između ostalog naglasio da je Croatia Bietigheim od WFV-Saveza 1997. bila odlikovana za fair-play igru i za to dobila i zasluženu nagradu.

Ivan Pavlić je Croatiji uručio priznanje Hrvatskog nogometnog saveza i prenio pozdrave Davora Šukera, predsjednika HNS-a.

Fra Josip Bebić, dušobrižnik Hrvatske katoličke zajednice Bietigheim Sv. Franjo Asiški je blagoslovio sve uzvanike.
Poslije službenog dijela, slijedila je zabavna fešta do jutarnjih sati, a za štimung su bili zaduženi ‘Duo Hapynes’ i Mladen Grdović s grupom Romantik, koji je svojim pjesmama doslovce zapalio publiku.

NK Croatia Bietigheim
zahvaljuje svim gostima za sudjelovanje na svečanosti, mladoj voditeljici Lei Weisser na vođenju programa na njemačkom jeziku i fotografu Damiru Čretni.

Hrvati Stuttgart Live Video:
Mladen Grdovic @ 50. godina NK Croatia Bietigheim 1969 e.V. ❤️Objavljuje Hrvati Stuttgart u Subota, 21. rujna 2019.
 

Datum objave: 25.09.2019.