Autor: CroExpress/PR

Ovoga se tjedna oblikuje jedna posebna sportska slagalica. Počela je 1., traje do 6. listopada, a zove se CRO Race. Riječ je o međunarodnoj biciklističkoj utrci koja se održava u šest etapa s ukupno više od tisuću kilometara diljem Hrvatske.

I ove će godine Crikvenica, grad maratona u kojemu sportski duh nikad ne spava, ugostiti ovu sjajnu utrku koja u našu zemlju dovodi najbolje bicikliste i timove iz cijeloga svijeta. Crikvenica, koja posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija cikloturizam, bit će ponosni domaćin cilja 4. etape popularne utrke, koja u petak, 4. listopada kreće iz Starigrada (Nacionalni park ‘Paklenica’), a duga je ukupno 159 kilometara.

685ae11bae.jpg
Očekuje se da će biciklisti na Trg Stjepana Radića u Crikvenici stizati od 16:45 do 17:06 h. Ondje će, kao i svaki put do sada, imati veliku podršku i doček s najvećom navijačkom zastavom u Hrvatskoj. Ova je zastava proputovala brojne zemlje, bila dio velikih svjetskih sportskih susreta te postala prepoznatljiv motiv Crikvenice.
Naravno, u centru grada će biti zanimljivo i prije, jer već oko 12 h kreće zabavni program te napeti prijenos biciklističke utrke uživo i jedna novost ̶ virtualne utrke za djecu. KIDS CRO Race će se održavati od 12 do 14:30 h, i to na pozornici, gdje će biti postavljeni virtualni trenažeri. Natjecat će se djevojčice i dječaci u dobi od 9 do 12 godina, svaki grad (Osijek, Lipik, Zadar, Makarska, Crikvenica, Rijeka, Zagreb) će imati svoga pobjednika etape, a u Zagrebu će se proglasiti sveukupno najbolji mladi natjecatelj. S radošću pozivamo i s nestrpljenjem očekujemo sve naše male natjecatelje s područja Crikvenice i okolice, koji će, vjerujemo, ostvariti sjajne rezultate i dobro se zabaviti.
ba8f191e1e.jpg

Važno je napomenuti da će na cijelome crikveničkome području 4. listopada biti posebna prometna regulacija, koja uključuje zatvaranje dionice D8 Jadranske magistrale kako se budu približavali biciklisti iz Starigrada i to u Selcu, Crikvenici i Dramlju od 14 do 17:30 h te zatvaranje prometa na relaciji (Crikvenica) D8 – Zidarska ulica – Kotorska ulica – Vinodolska ulica – Frankopanska ulica – Ulica Ivana Skomerže – Trg Stjepana Radića – Strossmayerovo šetalište – Gajevo šetalište – (Dramalj) Prilaz obali – 5090 Dramalj – D8, i to od 14 do 17:30 h. Promet će biti moguć samo djelomično lokalno ispod magistrale u Jadranovu i Selcu. Također će u vremenu od 8 do 18 sati biti onemogućen parking vozila na Strossmayerovom šetalištu te parkingu uz Ulicu Ivana Skomerže u Crikvenici.
Ljubitelji sporta, biciklizma, dobre zabave i još boljeg društva, pridružite nam se ovoga petka na velikom navijačkom dočeku u centru Crikvenice! Podržite vrhunske bicikliste, uživajte u nezaboravnim prizorima i pošaljite s nama svijetu najljepšu i najživahniju razglednicu iz Crikvenice.

P.s. Ne brinite ako ne stignete doći do trga, navijačka je atmosfera odlična i na čitavoj ruti kojom će proći biciklisti (Zidarska ulica, Kotorska ulica, Vinodolska ulica, Frankopanska ulica, Petak, Ulica Ivana Skomerže, Trg Stjepana Radića, Strossmayerovo i Gajevo šetalište, Dramalj), a centrom grada prolaze čak dva puta!

Detaljnije se informacije mogu pronaći na internetskoj stranici http://www.crorace.com, a novosti vezane uz 4. etapu utrke u Crikvenici na Facebook stranici Crikvenica – Croatia.


Datum objave: 03.10.2019.