Autor: CroExpress/HNS
Wales – Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E
13. listopada 2019., 20:45 CET
Cardiff City Stadium, Cardiff
Zahvaljujući domaćoj pobjedi u sjajnom splitskom ambijentu u četvrtak, protiv Mađarske (3:0), eventualna pobjeda u Walesu potvrdit će svjetskim doprvacima željenu vizu za novo veliko natjecanje.
Hrvatska je Wales u ovom kvalifikacijskom ciklusu već pobijedila u lipanjskom dvoboju u Osijeku (2:1), kada su gostujućeg vratara svladali James Lawrence autogolom i Ivan Perišić, dok je završnicu neizvjesnom učinio David Brooks.
‘Itekako poštujemo Wales, u Osijeku smo imali puno problema s njima i teško pobijedili. Njima igra samo pobjeda, osjećat će pritisak, ali svatko tko ima Balea u momčadi zaslužuje poštovanje – tim više što imaju i brojnih drugih dobrih igrača, uključujući i poletnu mladost poput Jamesa’, prezentirao je Dalić dan uoči utakmice.

Zbog žutih kartona na raspolaganju neće imati Marcela Brozovića te je najavio još dvije izmjene u početnoj postavi svjetskih doprvaka, kako bi cijela momčad bila na visokoj energetskoj razini kroz svih 90 minuta.

S Velšanima se Hrvatska nakon osamostaljenja sastala ukupno pet puta, a uz osječku pobjedu ostvarila je još tri, uz remi iz prvog ogleda odigranog 2002. godine.
‘Imamo vrhunske igrače i u svakoj utakmici idemo na pobjedu, ne možemo unaprijed biti zadovoljni bodom. S našim mentalitetom svako bi kalkuliranje završilo loše. Nadam se da ćemo već sutra riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo’, najavio je Ivan Perišić.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija Wales je kod kuće pobijedio Slovačku (1:0) i Azerbajdžan (2:1), dok je u gostima poražen kod Hrvatske (1:2) i Mađarske (0:1), uz osvojeni bod u Slovačkoj (1:1).

Sudačku trojku u Cardiffu predvodit će Nizozemac Björn Kuipers, a u ranijem nedjeljnom terminu svoj će dvoboj na budimpeštanskoj Groupama Areni odraditi Mađarska i Azerbajdžan.

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E:
1. Hrvatska 13 (6)
2. Slovačka 10 (6)
3. Mađarska 9 (6)
4. Wales 7 (5)
5. Azerbajdžan 1 (5)

Datum objave: 13.10.2019.