Autor: CroExpress

Na obali Drave ubrzano niče nogometni kamp sa sedam terena i najluksuzniji stadion u Hrvatskoj s 12.900 potpuno natkrivenih mjesta koji će se u perspektivi moći proširiti na 15.000 stolica. Gradnja nogometnog zdanja koštati će više od 40 milijuna eura, a rok za izgradnju je 2020. godina, piše Večernji list.

Projekt Pampas gradi se bez lipe državnog novca, a pritom čitavo ulaganje neće kreditno opteretiti klub u godinama koje dolaze. Gradnju novog zdanja klub financira iz vlastitih prihoda uz donaciju mađarske vlade putem njihova program ulaganja u prekogranična područja kojim su se okoristili nogometni klubovi u Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj. Predsjednik HNS-a Davor Šuker je, pak, ovaj tjedan najavio kako Osijek može računati i na milijun eura od hrvatske Kuće nogometa, što je iznos kojim je svojedobno pomognuta i gradnja Rujevice.

Osječka nogometna arena s ‘pet zvjezdica’ ponudit će sadržaje kakvih do sada nije bilo na terenima u Prvoj HNL, a ponuda će joj osigurati da ‘živi’ svih 365 dana u godini, a ne samo u dane utakmica. Stadion na Pampasu po mnogo toga će biti jedinstven ne samo u Hrvatskoj već i u regiji jer nudit će luksuzne sadržaje poput sky boxova, champagne loungea te saune i jacuzzija koji će prije svega biti u službi kluba, a iz kojih će se za vrijeme utakmica također moći zbivanja na travnjaku.

Ulazit će se na razinu terena, a prvi redovi tribina bit će udaljeni svega pet-šest metara od igrališta. Pritom, prva dva reda tribina bit će luksuzna mjesta s posebnom cijenom ulaznica, dok će se iznad zadnjeg reda tribina nalaziti tzv. sky promenada na kojoj će gledatelji moći uživati u gastroponudi, a istovremeno neometano pratiti utakmicu.

Datum objave: 28.11.2019.