Autor: CroExpress/Hina

Drugo izdanje Lige nacija igrat će se u novom formatu, sa po 16 reprezentacija podijeljenih u tri jakosne skupine, te sedam reprezentacija u četvrtom jakosnom razredu, a ne kao u prvom izdanju sa četiri jakosna razreda sa po 12 reprezentacija.
Tom odlukom je hrvatska reprezentacija ostala u najjačem razredu ovog natjecanja premda je u prvom izdanju Lige nacija zauzela posljednje mjesto u svojoj skupini.

Uz Hrvatsku, među 16 reprezentacija u A skupini Lige nacija natjecat će se Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Poljska, Njemačka i Island.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine po četiri reprezentacije, a ‘Vatreni’ su smješteni u četvrti pot zajedno sa Poljskom, Njemačkom i Islandom s kojima ne može igrati.

U prvom potu su Portugal, Engleska, Nizozemska i Švicarska, u drugom su Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u trećem BiH, Ukrajina, Danska i Švedska.

Ždrijeb skupina bit će 3. ožujka 2020. godine u Amsterdamu, a prve utakmice u novoj sezoni igrat će se od 3. do 5. rujna sljedeće godine.

Podsjetimo, Hrvatska je prošle sezone osvojila posljednje mjesto u skupini 4 iza Engleske i Španjolske.

Na završnom turniru u Portugalu uz domaćina nastupili su i pobjednik naše skupine Engleska, te Švicarska i Nizozemska. Prvo mjesto osvojio je Portugal koji je u finalu bio bolji od Nizozemske sa 1-0.



LIGA NACIJA 2020/21

LIGA A
Pot 1: Portugal, Engleska, Nizozemska, Švicarska
Pot 2: Belgija, Francuska, Španjolska, Italija
Pot 3: BiH, Ukrajina, Danska, Švedska
Pot 4: HRVATSKA, Njemačka, Poljska, Island

LIGA B
Pot 1: Rusija, Austrija, Wales, Češka
Pot 2: Škotska, Norveška, Srbija, Finska
Pot 3: Slovačka, Turska, Irska, Sjeverna Irska
Pot 4: Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska

LIGA C

Pot 1: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija
Pot 2: Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Cipar
Pot 3: Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg
Pot 4: Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Moldavija

LIGA D

Pot 1: Gibraltar, Farski Otoci, Latvija, Lihtenštajn
Pot 2: Andora, Malta, San Marino

Datum objave: 04.12.2019.