CroExpress/HRS
S tri brza pogotka na početku drugoga dijela Hrvatska je otišla na velikih osam razlike (18:10). Ali to nije bila najveća hrvatska prednost. U 36-oj minuti imali smo i devet pogodaka viška (20:11). Bjelorusija je u tim trenucima promijenila obranu, zaigravši 5-1 s Ivanom Broukom naprijed.

To je malo usporilo protok lopte našima, ali samo za kratko. Lino Červar je uskoro pozvao minutu predaha, na crtu poslao Marina Marića i opet je Hrvatska bila u svom elementu. Devet pogodaka razlike vratili smo u 42-oj (23:14). Malo kasnije bilo je i plus deset (24:14) pa je hrvatski izbornik zapravo dobio priliku da na teren pošalje malo osvježenja s klupe.

Ušli su tako Matej Hrstić, Marin Šipić, Josip Šarac, Vlado Matanović, Valentino Ravnić te Matej Ašanin na vrata. I s takvom postavom uspjeli smo održati veliku prednost, pri tome primili samo 23 pogotka, upisali pobjedu i osigurali drugi krug u Beču.
Naši najbolji strijelci bili su Igor Karačić sa šest, Luka Stepančić s pet te Domagoj Duvnjak s četiri pogotka. Kod Bjelorusije najefikasniji je Mikita Vailupau s osam pogodaka.

Datum objave: 12.01.2020.