Autor: CroExpress

Otvorene su prijave za 29. Zagrebački maraton koji će se održati 11. listopada 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Jelačića.
Dan ranije održat će se dječje utrke sa startom u 10 sati i svečano otvorenje 29. Zagrebačkog maratona u večernjim satimu uz koncert i zabavu. Zagrebački maraton je i ove godine odlučio darovati sve trkačice sa promotivnom startninom od 100 kn za utrke maratona i polumaratona te startninom od 75 kn za utrku Garmin 10 K. Iskustva od prošle godine, kada su željeli ostvariti ravnopravan udio muških i ženskih sudionika u utrkama su bila iznimno dobra te su postigli gotovo jednak omjer muških i ženskih trkača.

U utrci maratona je još više muških sudionika, dok je polumaraton izjednačen, a Garmin 10 K uvjerljivo je najatraktivniji ženama. Ponosni su da se u prvih 24 sata na 29. Zagrebački maraton prijavilo 1140 trkačica i trkača! Maraton je prijavilo 167 osoba, polumaraton 635, Garmin 10 K utrku 239 i maratonsku štafetu 20 osoba (5 timova). Nastavljaju i sa humanitarnim karakterom utrka Zagreb maratona. Želja im je da preko društvenog angažmana pomognu Udruzi INSPIRO u promicanju njihovih potreba za rehabilitacijom i kvalitetnim radom s osobama nakon transplatacije pluća.

Upravo su trkači ti koji znaju koliko je kretanje i aktivnost važno za kvalitetu života te će najbolje znati koliko je to neohdno osobama koje tek počinju novi život. U akciju prikupljanja sredstava od ove godine se mogu uključiti svi, ne samo sudionici utrka preko stranice maratona. Ove godine unose brojne novosti u sam program utrka, a želja im je pozicionirati Zagreb i najveći maraton na kartu trkačih turističkih destinacija.

Datum objave: 09.03.2020.