Novac će biti usmjeren za program “Za 1000 radosti”, čiji je fond usmjeren na pomaganje obitelji u potrebi koje prolaze kroz teškoće zbog bolesti, nezaposlenosti, potresa ili pandemije COVID-19.

Veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj Markus Wuketich odlučio je da se zbog epidemiološke situacije svečani program i domjenak prigodom austrijskoga nacionalnog praznika, koji se redovito obilježava 26. listopada, ove godine neće održati uživo. Sredstava namijenjena obilježavanju ovogodišnjega nacionalnog praznika Republike Austrije darovat će Hrvatskom Caritasu, priopćili su iz istoga, i to programu „Za 1000 radosti“, čiji je fond usmjeren na pomaganje obitelji u potrebi koje prolaze kroz teškoće zbog bolesti, nezaposlenosti, potresa ili pandemije COVID-19.

Veleposlanik Wuketich u prigodnom obraćanju uzvanicima ove svečanosti, u skladu s nastalim okolnostima, istaknuo je kako je 2020. godina bogata nizom važnih datuma za Republiku Austriju: Austrijski Savezni ustav slavi 100. rođendan, 25 godina Austrija je dio Europske unije, prije 65 godina 26. listopada 1955. postala je članicom Ujedinjenih naroda, a prije točno 65 godina donesen je Ustavni zakon o neutralnosti. Naposljetku je taj 26. listopad prije 55 godina proglašen austrijskim Nacionalnim praznikom.

Internetski koncert

„Povodom ovog Nacionalnog praznika punog jubileja želimo Vas pozvati na izuzetan događaj. Poveli bismo Vas na očaravajući internetski koncert “From Austria with Love” Bečkih dječaka. U ovom produkcijski zahtjevnom 45-minutnom ostvarenju Bečki dječaci na jedinstveni način izvode djela Mozarta, Beethovena, Schuberta, Johanna Straußa starijeg i mlađeg kao i narodne pjesme i evergreene. Pridružite nam se na čudesnom koncertu Bečkih dječaka! Mladi se umjetnici raduju što će pjevati za Vas“ napominje veleposlanik Wuketich.

Koncert Bečkih dječaka može se pogledati danas, 26. listopada na poveznici: https://www.wsk.at/stream/hrvatska za koji je potrebna i lozinka: 26102020. 


 

Autor: CroExpress Datum objave: 26.10.2020.