Autor: Sanja Čelig

Predstava ‘Gastarbajteri na godišnjem’ uspjela je ostvariti svoj cilj – zabaviti i nasmijati publiku. Odlična komedija poput ove unosi u stvarnost malo optimizma, veselja i želje za promjenom jer stvarnost nikada ne treba shvatiti do kraja ozbiljno.

Nije potrebno nikoga isticati, no valja napomenuti da je jedan glumac posegnuo za promjenom boje glasa i naglaska, kako bi odigrao i nekoliko likova u predstavi.

Svakako treba istaknuti odličan glazbeni izbor, koji je prati predstavu i uvodi gledatelja u novu scenu. Odabrani glazbeni brojevi osim što popunjavaju pauzu, utječu i na međusobno prožimanje glumaca i gledališta, te nerjetki i zapjevaju.

U predstavama se odlično isprepliću tri različite obitelji, svaka sa svojim brigama i problemima. Tako nas radnja vodi u Dalmaciju, Böbblingen, Slavoniju, Stuttgart i Bosnu.

Smijali smo se tako poznatoj sceni nezadovoljstva izborom zeta, nenadanom puničinom vjenčanju, usidjeličkoj svakodnevnici. Sve smiješne situacije glumci naglašavaju mimikama i gestama, te tako još više dolazi do izražaja ljudsko shvaćanje morala, odnosno nemorala.

Datum objave: 04.08.2014.