Otkad su talibani zauzeli Kabul aerodrom je poprište kaosa, a međunarodne i afganistanske snage trude se evakuirati ugrožene Afganistance.

U ponedjeljak je u kabulskoj zračnoj luci izbio sukob između neidentificiranih napadača, zapadnih sigurnosnih snaga i afganistanskih stražara, rekle su njemačke oružane snage, a na aerodromu su tisuće Afganistanaca i stranaca koji nastoje pobjeći od talibanske vladavine. Dosad je na aerodromu smrtno stradalo 20-ak ljudi, prenosi Reuters

Jedan je afganistanski stražar ubijen, trojica su ranjena u sukobu u koji su bile uključene i američke i njemačke snage, objavila je na Twitteru njemačka vojska ne precizirajući je li ubijeni Afganistanac jedan od pripadnika talibana postavljen da čuva zračnu luku.

Otkad su talibani zauzeli Kabul aerodrom je poprište kaosa, a međunarodne i afganistanske snage trude se evakuirati ugrožene Afganistance.

U bijegu od talibana kod zračne luke u Kabulu u stampedu je poginula dvogodišnja djevojčica. Tragični je događaj za medije opisala i majka djevojčice, inače bivša zaposlenica američkih snaga u Afganistanu.

Otkrila je za New York Times da je pokušavala uloviti let iz međunarodne zračne luke Hamid Karzai kad je masa ljudi navalila prema vratima. Pokušala je potražiti svoju kćer, ali pronašla ju je beživotnu nakon što ju je rulja pregazila.

“Osjećala sam se užasno. Nisam je uspjela spasiti”, rekla je majka.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.08.2021.