Osječko-baranjska županija i ove godine muku muči s komarcima. Dok nadležni prebacuju odgovornost, građani se bezuspješno bore s tim krvopijama.’


‘Znam da zvuči kao neka mala stvar, ali, evo, zamislite da sjednete u auto sa kćerkicom od tri godine i samo što upalite auto, ona vrišti jer je, naravno, zajedno s nama ušao i roj komaraca’, ispričala je za DNEVNIK.hr Anita Bogić iz Sarvaša. 

Otkriva da su jučer špricali iz automobila sa zemlje, ali da nikakvog učinka nema.

Već godinama traju problemi s komarcima, ali ove je godine nepodnošljivo‘, kaže.

Opisuje da su njezinu djevojčicu komarci izboli u kući, i to unatoč mrežicama, lampama, spiralama i raznim sprejevima. ‘Ne pomaže ništa’, ogorčeno kaže ova majka, uvjerena da je novac za zaprašivanje potrošen na nešto drugo.

Kaže da opravdanja da se ne smije zaprašivati iz zraka kako bi se zaštitili ostali kukci ne stoje.

‘Zaprašivali su prije 20 godina i kukci su opstali’, navodi i pita se zašto i ove godine problem nije riješen na vrijeme ledenim granulama.

‘Zatočenici smo u vlastitoj kući, ali ni tu nemamo mir jer svaki put kad otvorite ulazna vrata, uđe desetak komada’, objašnjava. Naglašava da nisu problem ‘umuljani zidovi’, već je problem ‘što smo svi izgrizeni i horor nikako da splasne’.

‘Ovo je kao da živimo u kamenom dobu. Svi smo već sluđeni, nakon korone i karantene, mi opet ne možemo izići van‘, zaključila je Anita Bogić, u nadi da će im netko ipak pomoći.

Županija i gradovi i općine prebacuju odgovornost, ali ljudi nemaju vremena za čekanje.


Autor: CroExpress Datum objave: 25.08.2020.