PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

Svijet

FILIPINI Nakon bombaškog napada na katedralu napadnuta i džamija

FOTO: Vatican Media

FOTO: Vatican Media

U napadu na katedralu ubijena je 21 osoba.

Autor: IKA/ CroExpress

U napadu na džamiju u gradu Zamboanga na otoku Mindanao na jugu Filipina u srijedu 30. siječnja ubijene su dvije osobe. Napad je počinjen tri dana nakon što je u bombaškom napadu na katoličku katedralu u Jolu ubijena 21 osoba, piše IKA.

Filipinske vlasti napad su opisale kao gnjusni čin. Dva uzastopna napada na dva različita bogoslužna zdanja pokazuju da je riječ o bezobzirnim i bezbožnim masovnim ubojicama, istaknuo je glasnogovornik ureda Predsjednika Salvador Panelo službenoj agenciji PNA.

O počiniteljima se još ništa ne zna, no neki nagađaju da je možda riječ o osveti za napad na katedralu Gospe Karmelske u kojemu je ubijena 21 osoba a više od stotinu ih je ranjeno. Vojni izvori isključuju tu mogućnost. Odgovornost za napad na katedralu preuzela je tzv. Islamska država, a izvela ga je filipinska teroristička milicija Abu Sayyaf.

Panelo je najavio bespoštednu oružanu potragu za počiniteljima koje je nazvao 'neprijateljima naroda' te da će vojska učiniti sve što je moguće za sigurnost stanovnika Mindanaoa.

30.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.