Autor: CroExpress/Hina
Festival kojim će se obilježiti 50. godišnjica Woodstocka bit će održan unatoč povlačenju glavnog financijera koji ga je htio otkazati, poručio je promotor Michael Lang, producent i jedan od organizatora slavnog rock događaja iz 1969. godine. 
Organizatori nastavljaju suradnju s lokalnim vlastima kako bi se nastavile pripreme za festival, poručio je Lang. Woodstock 50 trebao bi se održati od 16. do 18. kolovoza u Watkins Glen Internationalu, u saveznoj američkoj državi New York, 250 kilometara od mjesta na kojem je 1969. održan glazbeni događaj koji je obilježio generacije mladih ljudi i rock glazbu.  
‘Jučer se naš financijski partner Dentsu-Aegis odlučio povući, obavijestivši nas da otkazuju festival upravo dok su puštali u javnosti priopćenje’, izjavio je Lang u izjavi za javnost. Dentsu-Aegis kompanija je u japanskom vlasništvu čiji je investicijski ogranak sa sjedištem u Londonu Amplifi Live dan ranije objavio da festival neće biti održan.  
‘Još nam nije jasno zašto nam bacaju klipove pod noge i pokušavaju spriječiti održavanje festivala. Jedno je odlučiti da odustajete – a nešto sasvim drugo pokušati nas blokirati‘, naglasio je Lang.  
‘Woodstock nikada nije bio Dentsuovo vlasništvo pa ga nemaju pravo ni otkazati’, dodao je.
‘Ne odustajemo – Woodstock 50 bit će održan i bit će veličanstven!’, poručio je. Amplifi Live objavio je u ponedjeljak da ‘otkazuje festival. 
‘Unatoč ogromnom uloženom vremenu, trudu i odlučnosti smatramo da se produkcija festivala ne može biti realizirana tako da bude dostojna Woodstockova slavnog imena i paralelno štititi zdravlje i sigurnost umjetnika, partnera i publike’, poručili su.  
Organizatori Woodstocka 50 najavili su da će na koncertu, uz suvremene zvijezde poput Jay-Z-ja, nastupiti i veterani poput Carlosa Santane, navodi AFP. 
Prošlog je tjedna prodaja karata odgođena dok ne budu ‘dotjerani logistički planovi’ a časopis Billboard piše da su razlozi mogući nedostatni kapaciteti – očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja – upitna spremnost lokacije i kašnjenje dozvola. Prema Billboardu, Amplifi Live već je u angažman glazbenih zvijezda uložio nekih 30 milijuna dolara.

Datum objave: 01.05.2019.