PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Svijet

WOODSTOCK 50 Priprema se festival kojim će se obilježiti 50. godišnjica Woodstocka

Foto: Wikimedia

Foto: Wikimedia

Na koncertu će nastupiti suvremene zvijezde i veterani.

Br. pregleda: 1723

Autor: CroExpress/Hina

Festival kojim će se obilježiti 50. godišnjica Woodstocka bit će održan unatoč povlačenju glavnog financijera koji ga je htio otkazati, poručio je promotor Michael Lang, producent i jedan od organizatora slavnog rock događaja iz 1969. godine. 

Organizatori nastavljaju suradnju s lokalnim vlastima kako bi se nastavile pripreme za festival, poručio je Lang. Woodstock 50 trebao bi se održati od 16. do 18. kolovoza u Watkins Glen Internationalu, u saveznoj američkoj državi New York, 250 kilometara od mjesta na kojem je 1969. održan glazbeni događaj koji je obilježio generacije mladih ljudi i rock glazbu.  

'Jučer se naš financijski partner Dentsu-Aegis odlučio povući, obavijestivši nas da otkazuju festival upravo dok su puštali u javnosti priopćenje', izjavio je Lang u izjavi za javnost. Dentsu-Aegis kompanija je u japanskom vlasništvu čiji je investicijski ogranak sa sjedištem u Londonu Amplifi Live dan ranije objavio da festival neće biti održan.  

'Još nam nije jasno zašto nam bacaju klipove pod noge i pokušavaju spriječiti održavanje festivala. Jedno je odlučiti da odustajete - a nešto sasvim drugo pokušati nas blokirati', naglasio je Lang.  

'Woodstock nikada nije bio Dentsuovo vlasništvo pa ga nemaju pravo ni otkazati', dodao je.

'Ne odustajemo - Woodstock 50 bit će održan i bit će veličanstven!', poručio je. Amplifi Live objavio je u ponedjeljak da 'otkazuje festival. 

'Unatoč ogromnom uloženom vremenu, trudu i odlučnosti smatramo da se produkcija festivala ne može biti realizirana tako da bude dostojna Woodstockova slavnog imena i paralelno štititi zdravlje i sigurnost umjetnika, partnera i publike', poručili su.  

Organizatori Woodstocka 50 najavili su da će na koncertu, uz suvremene zvijezde poput Jay-Z-ja, nastupiti i veterani poput Carlosa Santane, navodi AFP. 

Prošlog je tjedna prodaja karata odgođena dok ne budu 'dotjerani logistički planovi' a časopis Billboard piše da su razlozi mogući nedostatni kapaciteti - očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja - upitna spremnost lokacije i kašnjenje dozvola. Prema Billboardu, Amplifi Live već je u angažman glazbenih zvijezda uložio nekih 30 milijuna dolara.

01.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.