PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.09.2019
tekst
tekst

Svijet

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE Američki multimilijunaš Jeffrey Epstein počinio samoubojstvo

Foto: Screenshot/Youtube

Foto: Screenshot/Youtube

Jeffrey Epstein (66), koji je 10. kolovoza pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu, izvršio je samoubojstvo vješanjem, objavila je u petak glasnogovornica glavnog njujorškog mrtvozorničkog ureda.

Autor: CroExpress/Hina

Epstein je uhićen 6. srpnja zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem. Tužitelji su u optužnici naveli da je namamio desetke maloljetnih djevojčica u svoje luksuzne domove u New Yorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge, te da je plaćao nekim djevojkama da regrutiraju još djevojaka.

Epstein je tvrdio da je nevin, a u zatvoru na Manhattanu čekao je da se riješi njegova žalba na odluku suca koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru do početka suđenja. Nakon što je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji odmah je pokrenuta istraga o okolnostima njegove smrti.

Epstein je osuđeni seksualni prijestupnik, jer je 2008. priznao da je na Floridi platio jednoj tinejdžerki za seks. Taj bivši menadžer hedge fonda družio se mnogim poznatim osobama, pa tako i sa sadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, te bivšim predsjednikom Billom Clintonom.

17.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.