PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.06.2020
tekst
tekst

Svijet

U ALBANIJI Najmanje 21 osoba poginula, oko 600 zatražilo pomoć liječnika

Foto: Snimka zaslona/Youtube

Foto: Snimka zaslona/Youtube

Potres se osjetio u više zemalja, uključujući i južnu talijansku regiju Puglia.

Br. pregleda: 2097

Autor: CroExpress/Hina

Najmanje je 21 osoba poginula a oko 600 stanovnika je zatražilo pomoć liječnika u potresu koji je jučer pogodio Albaniju, priopćili su službeni izvori.

Najjači potres u Albaniji posljednjih desetljeća srušio je brojne zgrade i zatrpao pod njima stanovnike, a uslijedilo je još 250 potresa zbog kojih su brojni Albanci pobjegli iz domova na ulice.

Potres se osjetio u više zemalja, uključujući i južnu talijansku regiju Puglia.

Jedna je 30-godišnja žena spašena nakon 14-satne akcije, a dva sata prije policija je uklonila tijelo njezine osmogodišnje kćeri. Nažalost, žena je preminula u bolnici. Tisuće ljudi sinoć je došlo provesti noć na nogometnom stadionu u Draču, na kojem je vojska postavila šatore.

Snažan potres pogodio je Albaniju 21. rujna prošle godine i oštetio oko 500 kuća, a u potresu 1979. godine porušen je sjever zemlje, ali nijedan od ta dva potresa nije nanio ljudske žrtve.  'Područja Drača i Thumanea su najteže pogođena. Radovi na spašavanju nastavljaju se u srušenim zgradama', rekao je ministar obrane Olta Xhacka.

Italija, Francuska, Rumunjska, Turska, Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo i Srbija poslale su 200 specijaliziranih vojnika, alate i timove pasa tragača kako bi pomogli u pružanju pomoći, rekao je Xhacka.

27.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.