Autor: Hina/CroExpress

Bečka gradska uprava trinaestu godinu za redom organizira akciju posvećenu knjigama i čitanju pod nazivom ‘Jedan grad. Jedna knjiga’, u sklopu koje poklanja besplatne primjerke odabranog književnog djela, a ove godine odabran je roman ‘Zajedno, to je sve’ francuske autorice Anne Gavalda.
Naklada odabranog djela je 100 tisuća komada a građani Beča svoj će primjerak moći preuzeti od ponedjeljka 24. studenog u knjižnicama, knjižarama i školama diljem grada.

Cilj akcije pokrenute 2002. je promicanje važnosti čitanja a odvija se pod pokroviteljstvom bečkog gradonačelnika Michela Haeupla.

Anna Gavalda (1970.) nagrađivana je francuska spisateljica čija su djela prevedena na 36 jezika te se nalaze na listi bestselera diljem svijeta, a njezini romani ‘Zajedno, to je sve’ i ‘Volio sam je’ u Francuskoj su i vrlo uspješno ekranizirani. Roman ‘Zajedno, to je sve’ govori o susretu, nježnosti, prijateljstvu, svađama i pomirenjima i o svemu ostalom što se događa između četiri osobe koje sasvim slučajno žive pod istim krovom.

Među autorima čije su knjige u proteklih dvanaest godina darivane Bečankama i Bečanima nalaze se i imena kao što su Toni Morrison, Imre Kertesz, Johannes Mario Simmel, John Irving, Nick Hornby, Mario Vargas Llosa te Rafik Schami.

Datum objave: 19.08.2014.