Dvoboj Vatrenih i Azzurra u posljednjem kolu grupne faze glavna je tema kako hrvatskih, tako i talijanskih medija.

Evo kako je taj okršaj najavila Corriere della Sera:

“Na jezeru Neuruppin, baznom kampu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Modrić se priprema misleći da to neće biti posljednji ples s hrvatskom desetkom. Gledat ćemo u oči bivšeg osvajača Zlatne lopte, svježeg osvajača Lige prvaka s Real Madridom i Dalićevu družinu, nitkove istrošene u tisućama bitaka. Imaju obilježja generala na uniformi, lukavo oko koje je potrebno kad sutra ne postoji. Pokreće ih ponos populacije od samo 4 milijuna. Znaju trpjeti, oduprijeti se i dignuti se. U nogometu predstavljaju slavensku školu i oslobodili su se klišeja genijalnosti i nepromišljenosti. Svjetski viceprvak 2018., poražen u finalu od Mbappéove Francuske. Brončana medalja u Kataru, kad su Azzurri bili ispred TV-a. Argentini su poklekli tek u polufinalu. Messi je čak uspio “spaliti” Gvardiola, čudovište koje je otkrio Guardiolin City”, piše Corriere.

Još uvijek ima nade 🔥 #Euro2024.

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePetak, 21. lipnja 2024.

Ističu drugo i treće mjesto na posljednja dva SP-a te dvostruko više međunarodnog iskustva u usporedbi sa Spallettijevom momčadi.

“Oni plaše. Unutar talijanskog kampa u Iserlohnu računali su, provjeravali karijere i različite razine iskustva: ukupno 1198 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, 20 od 26 pozvanih bilo je u Kataru s Dalićem. Modrić, Brozović, Perišić plus Vida (više nije starter), Kovačić i Kramarić prije osam godina upisali su se na popis finala Svjetskog prvenstva u Moskvi. Znaju se napamet. U odnosu na Azzurre (577) odigrali su dvostruko više međunarodnih utakmica”, prenose Sportske novosti.

Talijani naglašavaju da bi poraz mogao biti koban.

“Izjednačene utakmice riskiraju da budu riješene u sprintu i Hrvatskoj igra samo jedan ishod: pobjeda. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uvjetom da se Španjolska ne preda Albancima. Jasno je, sad imamo samo jedan cilj: izbjeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu.”


Autor: CroExpress Datum objave: 24.06.2024.