U subotu, 11. studenog, održana je spektakularna Posavska večer u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Posavina” u Münchenu.

Više od tisuću posjetitelja okupilo se kako bi sudjelovalo u ovom tradicionalnom događaju, obogaćenom raznolikim kulturnim programom.

Folklorne skupine KUD-a “Posavina” Dukati, Omladina, Posavčice, Hrvatske katoličke župe München fra Andrija Kačić Miočić i KUD “Napredak” iz Graza oduševile su publiku svojim izvedbama tradicionalnih plesova i pjesama, čime su prenijele duh i nasljeđe Posavine na bavarsko tlo.

Tradicionalna Posavska večer u Bavarskoj okupila brojne prijatelje, goste i uzvanike, njih više od tisuću
Foto: Neda Caktaš, München

Posebno je istaknuto prisustvo Konzulice Republike Hrvatske u Münchenu, Sonje Lovrek Velkov, koja je podržala ovu manifestaciju svojim prisustvom. Njezina podrška dodatno je naglasila važnost očuvanja i promicanja kulturne baštine izvan domovine te jačanje veza između zajednica diljem Europe.

Tradicionalna Posavska večer u Bavarskoj okupila brojne prijatelje, goste i uzvanike, njih više od tisuću
Foto: Neda Caktaš, München

Posavska večer u Münchenu predstavlja ne samo priliku za očuvanje tradicije, već i za zajedničko okupljanje i slavlje bogate kulturne baštine Hrvatske. Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom publike te najavili nastavak ove lijepo prihvaćene tradicije i iduće godine.

Konzulica Sonja Lovrek Velkov bila je gost na tradicionalnoj "Posavskoj večeri", koja se održala u organizaciji…

Objavljuje Generalkonsulat der Republik Kroatien in MünchenPonedjeljak, 13. studenoga 2023.

Autor: CroExpress Datum objave: 14.11.2023.