Dok je subotu, 28. siječnja, obilježila zabava u maškaranom šatoru uz glazbeni sastav „Fortunal“  te podjela nagrada najboljim pojedinačnim i grupnim maskama, nedjelja je bila vrhunac „Maškara 2023.“

Bio je to dan tradicionalnih maškaranih povorki, pravoga „rasadnika“ kreativnosti, veselja i smijeha.

Dječja povorka je krenula u 11:00 sati ispred hotela „Miramare“ s devetnaest grupa i preko tisuću i dvjesto sudionika, cestom, tik do mora, a doček naših najmlađih i najslađih maski je bio na Veloj paladi.

U 14 sati je krenula Velika povorka s trideset grupa i preko tisuću sudionika, istim putem kao i Dječja.

Na čelu su bili meštar Bene i maškarana svita, privremeno „smijenjeni“ gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić te meštar i kraljica Riječkog karnevala.

Bilo je tu grupa iz cijele Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, alegorijska kola, nezaobilazni zvončari i puuuuno dobre energije. Dok su se centrom nizale grupe, teško se bilo odlučiti što je izazvalo veću pozornost –  brojne grupe najmlađih i najslađih sudionika ili odrasli sudionici s vrlo maštovitim kostimima. Osim mnogobrojnih sudionika i posjetitelja koji su uživali na licu mjesta, povorke su se mogle pratiti i prijenosom uživo na web portalima Novinet mreže (tunera.info, poduckun.net, bodulija.net, torpedo.media)

Tradicionalne povorke i veseli 'Koktelsi' obilježili najznačajniji vikend 'Maškara 2023.'
Foto: Hina


DJEČJA MAŠKARANA POVORKA – https://www.youtube.com/live/JBIs64SjpMs?feature=share
VELIKA MAŠKARANA POVORKA – https://www.youtube.com/watch?v=8WajucyWF5s

Za plesnu atmosferu su se pobrinuli glazbeni sastav „Trend“, a u kasnim popodnevnim satima veseli „Koktelsi“, uz čije su stihove svi posjetitelji plesali i pjevali u maškaranom šatoru do večernjih sati.

Svaki je maškarani vikend priča za sebe, no neki, kao što je ovaj za nama, ipak se malo duže pamte.

Ne zaboravite, ovdje priča o maškaranoj rivijeri ne prestaje jer će nas maškare uveseljavati sve do 22. veljače, do spaljivanja mesopusta, a u privitku dostavljamo letak i program „Maškara 2023.“, kako ne biste ništa propustili.

Tradicionalne povorke i veseli 'Koktelsi' obilježili najznačajniji vikend 'Maškara 2023.'

Posjetite najveselije maškarane foto galerije na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica. Na istoj web stranici se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme manifestacije Maškare 2023., kao i „Vesela maškarana škrinjica“ – popis naših crikveničkih trgovaca, frizera, kozmetičara i ugostitelja koji su se pobrinuli da vam dodatno uljepšaju i ovogodišnje razdoblje maškara i to u obliku popusta koji se odnose na neke od njihovih usluga i proizvoda.

Kao što kaciga čuva glavu, tako i maškarani City bus čuva vesele i opuštene maškare. Subotnji raspored vožnje, tijekom maškaranoga razdoblja, možete pronaći na internetskim i Facebook stranicama TZG Crikvenice.

Organizator „Maškara 2023.“ u Crikvenici je TZG Crikvenice, a suorganizator Catering „Derossi“. Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su: Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, “Jadran” d.d. Crikvenica, “Eko-Murvica” d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica. Partneri su: “Pavlomir” d.o.o., Hotel “Marina”, DC “Mihurić” Selce, “Marinero Tours”, „Eko selo Selce“ d.o.o., Mali Marino, restoran Domino, restoran Burin, frizerski salon Ljubica, Adrenalin park Crikvenica, Croatia agent Crikvenica i obrt Feral.

Dragi ljubitelji maškara, i svi koji ćete to tek postati, ovo je vrijeme tisuću lica, čeka vas maškarana Rivijera Crikvenica!


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 02.02.2023.