Autor: IKA
Don Emil Bilaver iz Škabrnje, bibinjski župnik, počinio je samoubojstvo.

Povodom tragične smrti oglasio se Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.
‘Ovim se priopćava svećenicima i vjernicima Zadarske nadbiskupije da je jutros, 14. rujna 2014. oko 10 sati u Škabrnji, župnik Bibinja, don Emil Bilaver oduzeo sebi život. Prije mjesec dana ozlijedio se mijenjajući plinsku bocu u župnom uredu u Bibinjama, pa je s teškim opeklinama lica primljen u zadarsku bolnicu na liječenje. Zadnjih je nekoliko tjedana boravio na daljnjem liječenju i oporavku u Zagrebu. Povrede su, čini se, ostavile velikoga traga na njegovoj duši i tijelu, pa je shrvan učinio korak koji kao ljudi ne možemo do kraja razumjeti. Preostaje nam duboka bol zbog njegova gubitka, kao i žarka molitva kojom preporučujemo Božje milosrđe njegovu plemenitu dušu.
Don Bilaver Emil, rođen u Škabrnji 13. 10. 1966., (otac + Nikola, majka Ljubica r. Rogić), zaređen je u Zadru 5. srpnja 1992. Bio je župnik Kalija i Kukljice 1999., zatim Obrovca i Medviđe 2001., dekan Novigradskog dekanata 2003. Bio je također na službi u župi Zadar-Puntamika 2011., član Svećeničkog vijeća, god. 2012. župnik Bibinja i Povjerenik za pastoral obitelji.
Dijelimo žalost s njegovim roditeljem majkom Ljubicom r. Rogić i rodbinom u Škabrnji, kao i s vjernicima župe Bibinje i drugih župa gdje je pokojni don Emil služio. I u molitve preporučujemo njegovu dušu. Dok Bogu zahvaljujemo za don Emila Bilavera, kao i za sve dobro što je za svog svećeničkog života učinio, njegovu dušu preporučujem Božjem milosrđu. Neka mu naše molitve pomognu da ga Svemogući pridruži uskrsnuću Krista Gospodina. A svima koji tuguju zbog neizbježnog rastanka, neka Uskrsnuli Gospodin bude potpora i snaga. I neka sve ispuni svojom nadom i utjehom’, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Zadarske nadbiskupije.

Datum objave: 14.09.2014.