Voditelj Hrvatske katoličke misije u Berlinu fra Zvonko Tolić sakupio je više od tri milijuna kuna za pogođene potresom na području Petrinje, Siska i Gline.

”U akciji Hrvatske katoličke misije Berlin za potresom pogođene u Petrinji, Sisku, Glini… , prikupljeno je 413.911,83 € (PayPal 315.091,01 €, na računu misije 80.840,82 € te u gotovini 17. 980 €.)

U ovu svotu nije uračunata donacija od 10 kontejnera, već isporučenih, u vrijednosti od cca. 30.000€ te 1000 obiteljskih paketa vrijednosti cca. 35.000 €, također već isporučenih.

Također, u fazi smo realizacije pomoći u bolničkim krevetima, invalidskim kolicima, hodalicama…

Za tu realizaciju nećemo trošiti već spomenute novce, osim za transport, ako to ne riješimo na druge načine.

Slijedi brza i kvalitetna pomoć najugroženijima, a imat ćemo podatke o svim krajnjim korisnicima i po, potrebi, objaviti najkonkretnije podatke o svakom centru!

Bog blagoslovio sve dobre i dobronamjerne. Za ostale molimo!”, poručio je fra Tolić.

Ekipa iz Berlina na licu mjesta

”U utorak, 12. i srijedu 13. siječnja imali smo vrlo kvalitetne razgovore ja i Ivan Sučić, predsjednik Župnog vijeća, a tiče se operativne pomoći stradalima od potresa.

Obišli smo stradale u Petrinji i Sisku, ljude koji su ostali bez doma i dostojanstva, pripremili brzu realizaciju pomoći potrebnima te, svojim dolaskom na lice mjesta, uštedjeli značajna sredstva koja ćemo upotrijebiti za smještaj još više obitelji.

Vodili smo zanimljive razgovore na raznim razinama u nastojanju da svaki cent završi tamo gdje je namijenjen.

Suze zahvalnice samo su nam poticaj da smo na dobrom putu…, kazao je fra Tolić, dodavši da su bili i na istovaru prvih od 10 stambenih kontejnera koji su stigli u Petrinju ili su na putu iz Berlina.

Nisu uplaćivali samo Hrvati

“Ima i Turaka, Grka, Engleza, ljudi kojima uopće ne mogu dešifrirati porijeklo…”, kazao je novinarima.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.01.2021.