Simptomi koje navode žrtve misteriozne bolesti u Austriji su šumovi u ušima, glavobolja, vrtoglavica kao i pritisak u glavi

Američki diplomati u Beču, prema pisanju CNN-a, boluju od havana sindroma. Naime, izvještaji o ovoj misterioznoj bolesti trenutno se istražuju.

U nedjelju je Savezno ministarstvo za europske i međunarodne poslove priopćilo je kako vlasti navedena izvješća shvaćaju ozbiljno te da se kao domaćin u suradnji s američkim vlastima trude pronaći rješenje.

Ministarstvo je dodalo i kako im je od najveće važnosti “sigurnost diplomata i njihovih obitelji u Austriji”:

“Istražujemo izvještaje o mogućim neobjašnjivim zdravstvenim incidentima unutar američkog veleposlanstva u Beču ili tamo gdje su prijavljeni, u koordinaciji s našim partnerima iz američke vlade”, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta.

Simptomi koje navode žrtve havanskog sindroma u Austriji su šumovi u ušima, glavobolja, vrtoglavica kao i pritisak u glavi. CNN prenosi i kako pojedini kazuju da ako se fizički premjeste u drugu prostoriju simptomi prestanu.

Krajem 2016. godine na Kubi su započeli incidenti koje savezni istražitelji još uvijek nisu utvrdili. Odnosno ne zna se što uzrokuje tajanstvene simptome. U Rusiji, Kini ali i u drugim dijelovima svijeta bilo je zabilježenih slučajeva. U travnju je odbor Senata otkrio kako je porastao broj sumnjivih slučajeva, piše CNN.  

Autor: CroExpress Datum objave: 20.07.2021.