Tim su povodom predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, berlinske općine Charlottenburg-Wilmersdorf, Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin te Hrvatske nastave Berlin položili vijence ispred Marulićeva spomenika u Berlinu, postavljenog 27. svibnja 2000. godine.

U posljednje 22 godine rad kipara Slavomira Drinkovića postao je svojevrsno mjesto okupljanja Hrvata u Berlinu i to u prvom redu na dan Marulićeva rođenja.

Svečanost postavljanja vijenaca nije mogla proći bez Marulovih stihova, za što je bilo zaduženo troje polaznika Hrvatske nastave Berlin. Nakon što je učenik Patrik Dedić u kratkim crtama predstavio Marulićev lik i djelo, učenice Viktoria i Katarina Dedić pročitale su dva ulomka iz Judite, i to u Marulićevu izvorniku i u prepjevu na suvremeni hrvatski jezik.

Nastup učenika pripremila je i uvježbala Magdalena Došen, učiteljica Hrvatske nastave Berlin. Hrvatska nastava u Berlinu održava se svakoga dana u poslijepodnevnim satima na više nastavnih mjesta diljem grada. U prošloj školskoj godini nastavu je pohađalo oko 150 polaznika, a hrvatska nastava s radom nastavlja 29. kolovoza.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2022.