U ponedjeljak, 23. siječnja, predstavljen je Hattrick don Damira Stojića, odnosno komplet knjiga „My propovijedi“ za liturgijske godine A, B i C. Knjige sažimaju višegodišnje nedjeljne propovijedi i promišljanja kojima je don Damir obogaćivao vjernike na misi.

Na početku predstavljanja knjige, okupljene je pozdravio glavni urednik izdavačke kuće Salesiane, Matija Janeš, koji je objasnio proces stvaranja knjige, bogatstvo koje su urednici i suradnici dobili pri stvaranju te doprinos koji su dale dvije suradnice pri pretipkavanju i lekturi propovijedi.

„Gospođa Sanja Bućan snimala je propovijedi na vlastitu inicijativu i obratila se našem uredniku don Mihovilu Kurkutu sa željom da se propovijedi objedine i objave kao knjiga. Sanja nam je otkrila kako je njoj samo pretipkavanje bilo jedno jako duhovno iskustvo. Spomenuo bih i Luciju Pekić koja je napravila lekturu i dala velik doprinos da se ova knjiga izda.“

O knjizi su govorili Rene Medvešek, kazališni glumac i profesor, Zrinka Jelaska, profesorica hrvatskog jezika i autor don Damir Stojić.

„Don Damir često govori dajući osobne primjere, a to je iskustvo koje ljudima jako treba. On nas upoznaje sa svojim bitkama i slabostima koje svi imamo i koje su sastavni dio našeg života i vjere. To nas čini jednim s njim. Koristi se duhovitostima i uvijek koristi sve primjereno u onoj suštini koju želi reći. Spomenuo bih i jezične lapsuse koji ne smetaju u don Damirovim govorima jer on govori srcem, a to ga čini i dobrim govornikom“, istaknuo je Rene Medvešek.

Zrinka Jelaska spomenula je kako je don Damirova posebnost što voli isticati ljepotu svog poziva. U svojim propovijedima se često divi i slavi evanđelje. Na kraju predstavljanja don Damir je zahvalio sugovornicima i okupljenima na doprinosu i dolasku na misu svih ovih godina. Istaknuo je kako su „My propovijedi“ i djelo vjernika koji su sudjelovali na misnim slavljima i tako pomogli u stvaranju ovog vrijednog književnog djela.

Više o kompletu knjiga možete saznati OVDJE.


Autor: CroExpress/Hrvatska katolička mreža Datum objave: 25.01.2023.