U organizaciji Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj – krovne organizacije hrvatske manjine u Slovačkoj – u Devinskom Novom Selu održao se 35. Festival hrvatske kulture od 22. do 23. lipnja 2024. godine.

Mokré vysvedčenie pre deti z Devínskej Novej Vsi

Mokré vysvedčenia naše deti z Devínskej Novej Vsi už dostali, za svoje skvelé plavecké výkony, v projekte bezplatného plávania pre školákov, do ktorého sa zapojili ZŠ z Devínskej Novej Vsi. 🙂👦👧🏊‍♀️👍

Objavljuje Dárius Krajčír – starosta Devínskej Novej Vsi u Srijeda, 26. lipnja 2024.

Na dvodnevnoj priredbi s bogatim cjelodnevnim programom su uz folklorne skupine i tamburaške sastave iz Slovačke, Češke, Mađarske i Hrvatske nastupili i hrvatski tamburaški sastav MISIJA iz Pečuha i Marko Križanović iz Subotice, koji su otvorili festival, te otpjevali pjesmu (himnu) posevećenu Devinskoj Novoj Vesi – To je naš dom, za koju je tekst napisala Đurđa Habel iz Zagreba.

Prvý deň Festivalu chorvátskej kultúry sa vydaril na jednotku. Všetci ste srdečne pozvaní aj dnes, večer bude pravá chorvátska zábava. 😊🇸🇰🇭🇷🎶🕊️

Objavljuje Dárius Krajčír – starosta Devínskej Novej VsiNedjelja, 23. lipnja 2024.

Gradski ogranak udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, na poziv načelnika Devinskog Novog Sela, Dariusa Krajčira, sudjelovao je na ovom značajnom događaju gdje se slavilo zajedničko kulturno naslijeđe. Ovom velikom i značajnom festivalu nazočili su i predstavnici Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, te predstavnici, načelnici i dogradonačelnici pobratimljenih gradova – Vukovara, Zadra i Omišlja i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U sklopu kulturnog programa nastupili su KUD Općine Selnica, KUU Veseli Međimurci, HKD Gradišće, Pálava, Kobylka. Nakon kulturnog programa, slijedila je hrvatska zabava s grupom Delivery, Čunovskim bećarima i MJD iz Hrvatskog Jandrofa.

LIJEPO, LIJEPO, NEOPISIVO! Donosimo vam dio atmosfere s ovogodišnjeg 35. Festivala hrvatske kulture, koji se održao u Devinskom Novom Selu u Slovačkoj 👏 Dárius Krajčír – starosta Devínskej Novej Vsi Ministarstvo demografije i useljeništva Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Glazbena Priča Đurđa Habel

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Četvrtak, 27. lipnja 2024.

‘Želim svima zahvaliti i reći jedno veliko hvala svakome od vas na prekrasnom vikendu punom tradicije, plesa, pjevanja, ukusne hrane i odlične zabave. Svi koji su došli na naš tradicionalni festival mogli su sve to doživjeti. Zahvaljujući svima vama, svake godine je sve ljepše i veselije. Veliko hvala, poručio je načelnik Devinskog Novog Sela, Dariusa Krajčira.

35. Festival chorvátskej kultúry je za nami priatelia. Rád by som poďakoval všetkým a povedal jedno veľké ďakujem…

Objavljuje Dárius Krajčír – starosta Devínskej Novej VsiUtorak, 25. lipnja 2024.

U nedjelju, 23. lipnja služena je sveta misa na hrvatskom jeziku, nakon koje je slijedio nastavak programa 35. Festivala hrvatske kulture.

Sv. omša v chorvátčine v kostole sv. Ducha pri príležitosti Festivalu chorvátskej kultúry v Devínskej Novej Vsi. 🇸🇰🤝🇭🇷

Objavljuje Dárius Krajčír – starosta Devínskej Novej VsiNedjelja, 23. lipnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 26.06.2024.