U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu su u petak promovirane knjige “Kad dodirneš dno” i “Mala Dolores” autora Josipa Tripovića iz Herceg Novog.

Program promocije je vodila nastavnica hrvatske nastave Mirjana Kukavica, zajedno sa svojim kolegama, nastavnicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu – Katom Jelušić i Ivanom Vincetićem, koji su također bili organizatori ovog događaja. Naravno, proslava je imala veliku podršku Hrvatske katoličke župe u Salzburgu.

Na početku programa, sve prisutne, a posebno Josipa Tripovića, pozdravio je župnik HKŽ Zlatko Špehar. Sam autor je predstavio svoje dvije knjige publici u Salzburgu. Knjiga “Kad dodirneš dno” je istinita emotivna priča u kojoj autor piše o svom osobnom iskustvu suočavanja s teškom bolešću i borbi s tom situacijom. Kroz tu priču, Josip želi poručiti čitateljima da nema problema ili teške situacije u životu iz kojih se ne može izaći ako postoji jaka volja, ljubav najbližih i vjera u Boga.

U dvorani HKŽ blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu su predstavljene dvije knjige 'Kad dodirneš dno' i 'Mala Dolores' autora Josipa Tripovića
Foto: HKŽ bl. Alojzija Stepinca Salzburg

U knjizi “Mala Dolores”, Tripović opisuje život jedne djevojčice koja živi na selu u Alpama u teškoj obiteljskoj situaciji. Ona pronalazi utjehu u sviranju flaute i sanja da će jednog dana postati uspješna i svirati u svjetski poznatim dvoranama. Kroz razne životne situacije, dolazi u kontakt s ljudima koji prepoznaju njezin talent i njezini snovi se ostvaruju, čak do Pariza. Ova knjiga također šalje snažnu poruku da trebamo slijediti svoje snove i željeti postići više, ali da to zahtijeva puno truda, rada i odricanja. Važno je paziti da u potrazi za uspjehom ne izgubimo sebe i vjeru u Boga.

Nakon službenog dijela promocije, organizatori su priredili zakusku i omogućili razgovor s autorom ovih poučnih knjiga, što je stvorilo ugodno ozračje koje je potrajalo do kasno u noć. Tijekom svog boravka u Salzburgu, Josip je posjetio i Hrvatsku dopunsku školu koja već 25 godina djeluje u Salzburgu. Na pristupačan način je predstavio svoje knjige djeci, a oni su pažljivo slušali i ulomke iz romana “Mala Dolores”. Organizatori ovog događaja zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnoj promociji, a Josipu žele puno zdravlja i uspjeha u životu te da nastavi s pisanjem knjiga.


Autor: CroExpress/HKŽ Salzburg,Mirjana Kukavica Datum objave: 21.06.2023.