Gaggenau je u prošli petak ugostio više od 120 mladih Hrvata na susretu za koji se ideja rodila krajem listopada nakon velikog interesa mladih za okupljanja u Pforzheimu i Bruchsalu.

Gaggenau je u prošli petak ugostio više od 120-ero mladih Hrvata na susretu za koji se ideja rodila krajem listopada nakon velikog interesa mladih za okupljanja u Pforzheimu i Bruchsalu, piše portal Dijaspora.

Glavni organizatori događaja bili su mladi iz Gaggenau, Rastatta i Baden-Badena s vjeroučiteljicom Sanjom Gluhak i don Stjepanom Matijevićem. Tom prilikom stigla su i dva salezijanska bogoslova iz Zagreba: Marko Mihoković i Hrvoje Kolak koji su održali katehezu za mlade te svjedočili o svom životnom putu.

Susret je započeo kratkim pozdravom svećenika i vjeroučiteljice te predstavljanjem dvojice bogoslova nakon čega je uslijedila večera koju su pripremali mladi – domaćini. Središnji dio susreta bile su kateheze koje su mladi slušali podijeljeni u dvije skupine.

Marko i Hrvoje stavili su naglasak na teme aktualne za dob mladih koji su sudjelovali: ljubav, zaljubljenost, spolnost, muško i žensko, predbračna čistoća. Bilo je vrlo dinamično i svi su sa zanimanjem pratili predavanje. Na kraju kateheze mladi su mogli postavljati pitanja na koja su bogoslovi odgovarali. Susret se nastavio druženjem u dvorani uz kolače koje su pripremile vrijedne majke sudionika.

U kasnijim večernjim satima uslijedio je vrhunac susreta – euharistijsko klanjanje pred Presvetim u crkvi sv. Josipa koje je prevodio don Stjepan, a glazbeno animirali bogoslovi i jedan od sudionika, Dominik Mišić.

Don Stjepan je tijekom klanjanja naglasio da susrećući Boga susrećemo i upoznajemo sebe. Poručio je mladima da ih Bog šalje da budu znak u svijetu, da ih ljubi bez uvjeta i da su pozvani sebe ljubiti i prihvaćati. Prepuni radosti i ispunjeni, mladi su nakon klanjanja, uz pjesmu, nastavili druženje u dvorani.

Sljedeći susret mladih najavljen je za prosinac u Karlsruheu. (kta/dijaspora.hr)


Autor: CroExpress Datum objave: 10.11.2023.