U crkvi Krista Kralja u Göppingenu u kojoj se na misnim slavljima okupljaju vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina, u nedjelju 30. listopada misu je predvodio isusovac Ivan Ike Mandurić, a potom je koncert održao Alan Hržica.

Misu su koncelebrirali don Anto Ledić, župnik Župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, vlč. Vilim Koretić, župnik hrvatskih zajednica Aalen, Heidenheim i Elwangen te domaći župnik fra Ivica Jurišić.

O. Ike je na početku misnog slavlja pozvao vjernike na promišljanje pitanjem: koji motiv ih je potaknuo na dolazak? Povod postavljanju pitanja bio je dolazak vjernika i iz udaljenih mjesta i drugih hrvatskih zajednica kako bi sudjelovali u slavlju u Göppingenu.

Upravo uoči svetkovine Svih svetih, o. Ike je u propovijedi  pozvao vjernike na svetost u životu, tumačeći „da smo svi pozvani na svetost već sada, a to možemo postići slijedeći Krista te  redovitim sudjelovanjem u misi“. Vjernike je ohrabrio da ostanu vjerni Kristu i Crkvi.

Primijetivši na misi velik broj mlađih obitelji s djecom, posvijestio im je da djecu nastoje i dalje tako odgajati dolaskom na mise, vjeronauk i sudjelovanjem u životu svoje župne zajednice.

Misno slavlje animirao je župni zbor domaćih Hrvatskih katoličkih zajednica Göppingen i Geislingen uz sudjelovanje članova zbora iz susjednih Hrvatskih katoličkih zajednica Aalen, Heidenheim i Elwangen.

Nakon misnog slavlja dvosatni koncert duhovne glazbe održao je glazbenik Alan Hržica sa svojim bendom, koji su prethodna dva dana boravili zajedno s o. Ikom na duhovnoj obnovi u Hrvatskim katoličkim zajednicama Nagold, Calw i Freudenstadt.

Za okupljene u Göppingenu ovo je bila posebna večer zajedništva Kristovih vjernika u molitvi, slavljenju, svjedočenju vjere i pjesmi.

Nakon koncerta druženje u zajedništvu nastavljeno je uz agape u dvorani pokraj crkve, prenosi IKA.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.11.2022.