U nedjelju, 12. lipnja je u prepunoj crkvi sv. Franje, u prisustvu velikog broja vjernika, rodbine i prijatelja, u službu uvedeno prvih 18 prakaratura od kojih su šesnaestorica položila i prisegu dok će dvojica to učiniti naknadno.

Svečanost je počela zajedničkom molitvom svete krunice i stavljanje budućih prakaratura u zaštitu i zagovor Blažene Djevice Marije, Isusove i naše Majke. Nakon sv. krunice započela je sveta misa na čast Presvetog Trojstva čiji je blagdan bio u nedjelju.

Vrhunac slavlja bila je ispovijest vjere novih prakaratura i davanje njihovog obećanja Bogu pred cijelom zajednicom. Bio je to posebno emotivan trenutak za cijelu zajednicu, a posebno za prakarature i njihove obitelji. Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje u crkvi kao i pred bistom zaštitnika Misije bl. kardinala Stepinca te zajedničkim druženjem u dvorištu crkve koje su za prakarature i cijelu zajednicu pripremili vrijedni misijski vijećnici.

Prvi prakaraturi u povijesti Misije, ljudi koji se brinu za hram Božji i svećenika su: Antun Babić, Dragan Blažević, Ivan Blažević, Simon Gegić, Mirko Ilić, Ljubinko Juranović, Marinko Juranović, Marinko Knežević, Mario KožulIvan, Kraljević Miro, Marinčić Robert, Miloloža Petar, Nikolić Damir, Petrešin Denis, Pezer Veseljko Teklić (predstavnik grupe), Robert Tufekčić i Anđelko Vukelja.

Prakaraturima, čestitamo od srca i želimo blagoslov u novoj službi.


Autor: CroExpress/HKM Koblenz Datum objave: 15.06.2022.