Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji na čelu s predsjednicom Jasnom Vojnić ugostilo je jučer nogometnu reprezentaciju Hrvata iz Republike Srbije.

Uz rukovodstvo koji su činili Petar Kuntić, Ivan Budinčević i dr. Zdravko Doko, sastanku su prisustvovali petorica iz nogometne momčadi – Bojan Ušumović, Luka Dulić, Neven Ivandekić, Damir Lukač i Kristijan Čorba.

Povod sastanka bio je nedavno održana “Europeada 2022.” u Klagenfurtu u Austriji, na kojoj je spomenuta momčad predstavljala hrvatsku nacionalnu manjinu iz Republike Srbije, te od ukupno 20 ekipa koje su se natjecale, osvojila šesto mjesto. Predsjednica Vojnić čestitala im je na uspjehu i uručila simbolični pehar na kojem piše „Na ponos ste hrvatskoj zajednici!“.

„Osim četiri područja za koje je Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji izravno nadležan jako nam je važno razvijati i druge segmente koji su u centru interesa pripadnika našeg naroda kao što su gospodarstvo ili sport.

HNV do sada nije posvećivao dovoljno pažnje razvoju sporta, ali smatramo kako je to izuzetno važno i nastojat ćemo u suradnji s mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini organizirati sportska događanja koja će privući one mlade koji su prioritetno vezani uz tradicijsku kulturu, a na kojima je trenutno težište.

Svaki pojedinac je važan zajednici, a među ovim mladim nogometašima vjerujem da ima onih koji će u budućnosti biti ne samo na ponos zajednice nego i cijele države,“ rekla je Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.


Autor: CroExpress Datum objave: 09.08.2022.