U organizaciji Hrvatske katoličke misije Mittelbaden – Pastoralnog misijskog vijeća Karlsruhe – u subotu je održana pokladna zabava na kojoj se okupilo tisuću Hrvata.

Na početku programa sve goste je uime Misijskog pastoralnog vijeća Karlsruhe pozdravio predsjednik Bruno Vujević, a zatim je riječ uzeo don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.

S nekoliko plesova i igara nastupila su djeca iz Folklorne skupine FolkloriKA iz Karlsruhea koju vode Dragana Ivanković, Anita Vondroš, Astra Pejić, Kristina Vasilj i Sandra Vujević.

Tijekom večeri održan je i izbor najboljeg karnevalskog kostima za djecu i odrasle. Moglo se vidjeti fratra i časnu sestru, lopova i policajca, vilu, dinosaura, Supermana, Super Marija, mariača sa sombrerom, Snješka Bijelića, Pipi Dugu Čarape.

Za glazbeni ugođaj i dobru rasplesanu atmosferu pobrinula se grupa Mejaši. Osim svojih autorskih skladbi, od kojih je pjesma “Zorica” apsolutni hit među publikom, svirali su i poznate domaće hitove drugih autora i skupina.

FOTO: HKM Mittelbaden

“Bila je ovo još jedna u nizu odlično pripremljenih zabava u organizaciji HKM-a Mittelbaden, a za to su najviše zaslužni članovi misijske zajednice Karlsruhe te brojni volonteri koji su radili kao kuhari, konobari, prodavači tombola i kolača, redari. Već sada se radujemo sljedećoj pokladnoj zabavi”, javili su iz ove katoličke misije u Njemačkoj.


Autor: CroExpress/HKM Mittelbaden Datum objave: 21.02.2023.