U srcu Züricha, u prostorijama Hrvatske katoličke misije (HKM), održan je prvi pastoralni susret posvećen obiteljima.

Ovaj poseban događaj obogatio je duhovni život obitelji u švicarskom gradu i ostavio neizbrisiv trag.

Susret je protekao u izvanrednoj atmosferi, a posebno je bilo divno vidjeti kako mladi framaši brižno čuvaju i igraju se s djecom tijekom susreta. Dok su najmlađi uživali u igri, roditelji su imali priliku sudjelovati u predavanju i klanjanju u crkvi.

Obnovu za obitelji predvodio je fra Dario Galić, čije inspirativno vodstvo ostavlja dubok dojam na sve prisutne. Za glazbeni program tijekom susreta brinuo se poznati glazbenik iz Dubrovnika, Stijepo Gleđ Markos, čiji su tonovi dodatno obogatili duhovno iskustvo prisutnih.

Roditelji su imali priliku čuti mnogo korisnih savjeta i pouka koje će im pomoći u izazovima suvremenog obiteljskog života. Ovaj susret označava početak novog poglavlja u pastoralnom djelovanju HKM Zürich, istovremeno pružajući podršku i duhovnu obnovu obiteljima koje su sudjelovale.

Iz HKM Zürich iskazuju duboku zahvalnost svima koji su se odazvali ovom pastoralnom susretu i raduju se budućim susretima. Ovaj događaj predstavlja veliki blagoslov kako za obitelji i njihovu djecu, tako i za cijelu misiju koja nastavlja svoju važnu duhovnu misiju u zajednici.


Autor: CroExpress Datum objave: 27.09.2023.