U prostorijama Hrvatske Matice iseljenika održan značajan okrugli stol posvećen temi izazova s kojima se suočavaju povratnici i useljenici te njihovoj integraciji u Hrvatsku.

Skup je organiziran u suradnji s renomiranim Institutom za migracije i narodnosti, Zakladom Konrad Adenauer i Slovenskim migracijskim institutom ZRC SAZU.

Na okruglom stolu su se okupili stručnjaci, znanstvenici i predstavnika relevantnih institucija kako bi raspravljali o ključnim pitanjima povezanim s migracijama i integracijom u Hrvatskoj. Tijekom rasprave, sudionici su istaknuli važnost razumijevanja i rješavanja izazova s kojima se suočavaju povratnici iz inozemstva koji dolaze živjeti i raditi u Hrvatsku.

Istaknuto je da takvi događaji pružaju platformu za razmjenu iskustava i najboljih praksi u postizanju bolje integracije povratnika u društvo. Također, istraženi su modeli potpore i pružanja informacija povratnicima i useljenicima kako bi se olakšala njihova prilagodba na hrvatski način života.

Okrugli stol u Hrvatskoj Matici iseljenika predstavlja korak prema boljem razumijevanju i rješavanju izazova vezanih uz integraciju.


Autor: CroExpress Datum objave: 24.10.2023.